Advertentie
sociaal / Nieuws

'Cao-bod wordt eerder slechter dan beter'

VNG laat het cao-eindbod op tafel liggen. Blijkt dan dat het kabinet opnieuw moet bezuigen dan wordt het nieuwe nieuw cao-bod ook lager dan het huidige.

29 februari 2012

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) laat het cao-eindbod van 2 procent loonsverhoging tot eind maart op tafel liggen. Blijkt dan dat het kabinet gemeenten laat meedelen in een nieuwe bezuinigingsronde, dan moeten vakbonden rekening houden met een kariger bod.

Niet gunstiger
Vrij vertaald luidt de boodschap van de VNG aan de bonden dat ze er verstandig aan doen nu zaken te doen met de gemeentelijke werkgevers en er niet op te gokken dat er een gunstiger cao-akkoord voor gemeenteambtenaren uitrolt. ‘Het kan alleen maar minder worden’, aldus Sietske Pijpstra. Zij is secretaris van het College voor Arbeidszaken (CvA) dat namens de VNG al sinds mei vorig jaar met de bonden onderhandelt over een nieuwe cao voor 180.000 gemeenteambtenaren.

Tekort
Naar verwachting maakt het kabinet eind maart bekend welke extra bezuinigingen er nodig zijn om een (nog) groter tekort op de overheidsfinanciën te voorkomen. De bedragen die volgens Pijpstra in Den Haag worden genoemd, liggen tussen de 8 en 16 miljard euro. Rijksbezuinigingen werken in de regel door op de gemeentefinanciën. In hoeverre nieuwe bezuinigingen doorwerken op de gemeentefinanciën, hangt af van de keuzes die het kabinet maakt. Belastingverhogingen en extra bezuinigingen op zorg en sociale zekerheid raken het gemeentefonds niet. Maar kiest het kabinet voor uitgavenbeperkingen van de departementen, dan voelen gemeenten het wel.

Gemeentefonds

Het gemeentefonds deelt volgens de zogeheten normeringsafspraken voor ongeveer 18 procent mee in de bezuinigingen op de departementale uitgaven, met uitzondering van ontwikkelingssamenwerking en Europa. Verder kunnen gemeenten worden geraakt door kortingen op specifieke uitkeringen.

Fifty-fifty
Tot nu toe koos het kabinet steeds voor een fifty-fifty verdeling: de ene helft voor rekening van de departementen en de andere voor sociale zorg en zekerheid. Bij een bezuiniging van bijvoorbeeld 10 miljard euro, zou dit een korting op het gemeentefonds van 900 miljoen euro betekenen. Als gemeenten hun inkomsten fors zien dalen, vervalt naar verwachting het huidige mandaat dat het CvA van de VNG onder welke voorwaarden er een cao-akkoord mag worden gesloten. ‘Dan moeten we als CvA eerst zelf opnieuw om tafel en vervolgens met de VNG om te bepalen welke ruimte er dan nog is’, zegt Pijpstra. Niet uit te sluiten valt bovendien dat minister Spies van Binnenlandse Zaken met een loonmaatregel komt voor de sector Rijk. Formeel kan ze die de decentrale overheden niet opleggen, omdat daarvoor een wetswijziging nodig is. Dat laat onverlet dat zo’n loonmaatregel voor het Rijk zijn effect niet mist op de andere onderhandelingstafels.

Verkeerd
Die realiteitszin mist Pijpstra vooralsnog bij de bonden. Zij hebben in de strijd voor een nieuwe cao juist harde stakingsacties aangekondigd. De onderhandelingen over de gemeentelijke cao liepen begin februari vast. De bonden eisen behalve volledig koopkrachtbehoud een landelijke werkgarantie. De gemeentelijke werkgevers willen niet verder gaan dan een loonsverhoging van 2 procent. Meer trekt de VNG naar eigen zeggen niet als gevolg van de dalende inkomsten en de stijgende uitgaven. Een landelijke werkgarantie kan de VNG evenmin afspreken. Dat is volgens de gemeentelijke werkgevers ook ‘een verkeerd signaal’ naar de burgers in tijden van recessie.

Provincies
Ook het cao-overleg tussen de provincies en de vakbonden is vastgelopen. De bonden vinden het loonbod van de provinciale werkgevers te mager. Het IPO zegt tot het uiterste te zijn gegaan met het loonaanbod ‘in deze tijd van bezuinigingen’ en betreurt het dat de bonden niet bereid bleken het laatste bod te accepteren. ‘De kans is groot dat een volgend werkgeversbod in deze financieel krappe tijden alleen maar minder wordt’, aldus het IPO.

Reacties: 37

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan
Nu maar even zwichten voor deze chantage en pakken die 2 %. Later moet de schade wel ingehaald worden natuurlijk.
jan / locogriffier
hou op nou met die onzin en ga akkoord met die 2%. Ik ken niemand die zitten te wachten op nog meer onzinnige vertraging.
tja / tja...
De bonden hadden allang akkoord moeten gaan en voor CAO vanaf 2013 over secundaire voorwaarden moeten onderhandelen. Dankzij de bonden zijn we nu al slechter af. Kunnen wij als gemeentepersoneel ook zonder bonden een akkoord sluiten? Meerderheid van personeel voor, dan akkoord...
Ambtenaar / ambtenaar
Nee, lekker akkoord gaan met 2% want dan heb je wat, en wat hebben we dan..

Denk eens na..



De bonus bij de banken, de graaicultuur, overbodige comissies en mangers.. Doe daar eens wat aan.. Over wachtgeld nog maar te zwijgen...



Nee, hoor, wij moeten maar akkoord gaan met niks.. Zodat de Rijksambtenaren nog meer kunnen krijgen, de banken hogere bonussen kunnen krijgen en het bedrijfsleven iedereen kan ontslaan.



Ga vooral zo door, en over 20 jaar, verdien je helemaal niks meer.. Gaat alles op aan binussen voor de banken en belasting..



Ga vooral zo door..



SCHAAP
Henk Overbeek / Gemeente ambtenaar
Zelfs op de minimuminkomens en de voorzieningen in de WMO gaan we bezuinigen en dan past een loonsverhoging voor de ambtenaren van meer dan 1% niet. Geeft een slecht voorbeeld en is niet uit te leggen. Laten we die 1% per jaar accepteren en verder niet eisen dat er een "baangarantie" komt want dat kan gewoonweg niet. Ook een gemeente moet -als dat echt niet anders kan en ik weet dat ze daar zorgvuldig mee om gaan- van overtollig personeel afkunnen
Mirjam
Mensen, waar gaat dit over? Dit gedoe over 1 of 2% is toch volkomen uit de tijd? Bonden zijn wat mij betreft volkomen uit de tijd. Kunnen we het niet gewoon aan alle gemeenteambtenaren vragen? We zijn toch 2.0; kan toch gewoon via internet (stemmen)?? Slechts een klein percentage van de ambtenaren is tegenwoordig nog een lid van een bond. Ergo, de kans is (erg) groot dat er gewoon wordt ingestemd met dit eindbod van de VNG. Want een baangarantie is toch niet hard te maken in deze tijd. Weer die ambtenaren in een bevoorrechte positie? Niet doen. Gewoon ophopen met dit gevecht en deze stakingsdreigingen! Dan kunnen we ons eindelijk gaan richten op waar het echt om gaat: in alliantie met de samenleving, maatschappelijke organisaties en onze klanten, de inwoners, zorgen voor de gemeente van de toekomst, een fijne woonomgeving met werk en welzijn voor iedereen.
criticus
Altijd makkelijk om te discussieren zonder feiten.

Daarom hierbij even de feiten op een rijtje vanaf 2001:

Even de simpele feiten voor gemeenteambtenaren:

(cijfers uit CBS en CAO's)



2002, Inflatie 3,4%, Loon+3,5%, EindeJaars +1% gem overheidcao 4,4% , gem. alle cao 3,6%

2003: I 2,1%, Loon +2%, EJ +0,25% , GO: 3,2% GC:2,8%

2004: I1,2%, Loon 0%, EJ 0% ,GO: 0,4% GC:1,3%

2005: I 1,7%, Loon +1,0%, EJ 0%, GO: 0,4% GC:1,7%

2006: I 1,1%, Loon +1,6%, EJ 0%, GO: 3,0% GC:2,0%

2007: I 1,6%, Loon + 3,0%, EJ 0,5% , GO: 2,9% GC:2,1%

2008: I 2,5%, Loon +2,2%, EJ +1,5%, GO: 3,5% GC:3,3%

2009: I 1,2%, Loon 0%, EJ 0%,GO: 2,7% GC:2,8%

2010: I 1,3%, Loon 0%, EJ 0,5%, GO: 1,6% GC:1,3%



(+ eenmalige uitkering van 1,5%)



2011: I 2,3%, Loon+0,5%, EJ +0,5% , GO: 0,2% GC:1,3%



alles opgeteld:

I 18,4%, Loon +13,8%, EJ +4,25% (nu 6%) , GO:22,3% , GC:22,2%



Conclusie is dat gemeenteambtenaren er in 10jaar niet eens de inflatie gehaald hebben, terwijl de EJ van provincie en rijk nu al op 8,3% ligt.

Bovendien is het loon de afgelopen 10 jaar in alle CAO's gemiddeld 22,2% gestegen, bij de overheid gemiddeld 22,3% en van de gemeenteambtenaren slechts 18%.



Verder is de 500,- opleidingsgeld per jaar een wassen neus, aangezien elke gemeenteambtenaar nu al recht heeft op een POP(persoonlijk opleidingsplan), waarbij de daarbij komende opleidingskosten al betaald worden door de werkgever. ZXeer waarschijnlijk gaat die beloofde 500,- ingezet worden om die POP te bekostigen....
Frans
Sommige mensen denken makkelijk over een procentje meer of minder. Waarschijnlijk hebben deze een goed betaalde baan. Voor medewerkers in de lage schalen, is het wel belangrijk.
Erich / projectmanager
De afgelopen jaren zijn de gemeenteambtenaren al vaker de melkkoe geweest, om de overheid te helpen bij hun bezuinigingen. In al die jaren hebben de bonden ingestemd met de uiteindelijke voorstellen. Wellicht met het idee hierbij dat er bij de volgende onderhandelingen e.e.a. wel weer rechtgetrokken zal worden of dat men de werkgevers dan wel "een poot uit zal trekken". De werkgevers hebben in die tijd wellicht hard gelachen dat men ze weer zo gek heeft gekregen en zal een volgende keer weer proberen om de ambtenaar "een poot uit te trekken" (ten gunste van hun zelf?).

Wellicht doet men er goed aan om in te zetten op acceptatie van het nu voorliggende bod, maar dan wel met de aanvulling dat voor de komende (x) jaren de inflatie wordt betaald van het voorafgaande jaar. De overheid heeft veel invloed op de inflatie, dus ook op de extra loon die zij de ambtenaar dan zouden moeten betalen.

Over x jaren kan dan opnieuw de balans worden opgemaakt.

Zwaar inzetten op behoud van de werkgelegenheid lijkt mij niet heel belangrijk. Het aantal ambtenaren dat de komende jaren regulier zal afvloeien zal ruim voldoende blijken om de werkgelegenheid te behouden. Mogelijk zullen dan wel collega's extra scholing moeten krijgen. Dat is dan een zaak waar de werkgever wel naar moet kijken.
Mark de Vries / Adviserend Partner
Het wordt zo langzamerhand een leuke bezigheidstherapie voor de vertegenwoordigers van bonden en het CvA. Zo behoudt men in ieder geval de eigen baanzekerheid! ;-)



Dat van die POP's... daar ligt de oplossing van het geschil! Je haalt je 'winst' uit de lengte ipv uit de breedte! Iedereen die nog geen fatsoenlijke POP heeft moet meteen aan de slag gaan met het maken van die POP. En daarna direct effectueren!

Investeer in je eigen toekomst en dus in jezelf. Breng je talent in kaart en start met opleidingen of trainingen om dat talent verder te ontwikkelen. Kosten zijn voor je werkgever! Want je hebt toch immers (bijna) een eigen ontwikkelbudget.

Je moet de ambtenaren de kost geven die de afgelopen jaren geen enkele investering in de eigen ontwikkeling hebben gevraagd. Of er over hebben nagedacht.

Het gemeenschappelijke voordeel voor werkgever en -nemer: beter onderlegde medewerkers en grotere kans op meer effectiviteit.

Ik hoop dat de diverse overheidsloopbaancentra het beredruk gaan krijgen. Meer waarde uit je arbeidsvoorwaarden halen noem je dat!



Dus gooi het collectief over een andere boeg! En investeer samen in een mooie gemeenschappelijke toekomst.
E. van Bunnik / oud secretaris van een OR bij GVB-Amsterdam
En dan lanceert de FNV bij monde van mw.Jongerius ook nog eens het voorstel dat er weer WW betaald moet gaan worden door werknemers, wat ambtenaren per slot van rekening ook zijn! Hallo mevrouw? Waar bent u nou mee bezig!!

En die Eindejaarsuitkering hebben gepensioneerden nooit of te nuimmer gezien, die lopen nog veel meer achter, zeker nu ABP miljoenen geleend heeft aan de Staat. Om dat die nog niet terug zijn, mogen werkenden vanAF 1/1/2012 al meer pensioenpremie gaan betalen en mogen -als het blijft tegenzitten- de gepensioneerden 0,5% afschrijven op 1/1/2013.
Ambtenaar / ambtenaar
Loonstijging ambtenaren blijft achter bij inflatie



De salarissen van ambtenaren zijn vorig jaar in Nederland aanzienlijk minder sterk gestegen dan het gemiddelde prijspeil.



http://www.inoverheid.nl/artikel/nieuws/3104566/ …

Arnold / gemeentemabtenaar
@paul. De levensloopbijdrage is geen 1,5% maar 0,8%. Het CVA heeft mij "verzekerd" dat we dit niet kwijtraken nav vragen van mijn kant.

@Hans de Bruin, de eindejaarsuitkering heeft altijd meegeteld voor de bepaling van de hoogte van je pensioen. Die heb je dus wel degelijk, maar niet apart aan het einde van het jaar. Daarnaast moeten werkenden maandelijks flink inleveren met de extra opslagpremie per 1 april. En ook zij worden 0,5% gekort op hun pensioen. De werkenden betalen dus 2 keer! Nadat het loon in juanauri bij mij al 50 euyro zakte nu nog een keer bijna 20 euro. De kinderopvang is voor mij ook 60 euro omhoog gegaan en de baan van mijn vrouw staat op de tocht. Dus waar zeur je als gepensioneerde over? Tegen de tijd dat ik 67 ben (of nog ouder) is er niks van het pensioen over aangezien ze de waardevastheid los willen laten. Ruilen?
Frans
Volgens de VNG wordt het CAO-bod eerder slechter dan beter. Dat zullen we dan nog wel eens zien. De rode vlaggen hangen al klaar. We gaan graag de strijd aan!

De VNG doet er verstandig aan eerst nog eens met de Røtte-regering te gaan praten over hun bestuursakkoordje.
Frans / manager
Beste Schaap.



Je doet je naam méér dan eer aan...



Frans



(NB: nedereland? Het is al een tijdje: Nederland)
pieter / wegkijker
ik ben nog steeds jaloers op de rijksambtenaren en de politie. Wij gemeente-ambtenaren kunnen nmiet tippen aan de salarisverhogingen over de afgelopen jaren.

Ik weet wel zeker dat de politie (incl kantoorpersoneel) weer een redelijke loonsverhoging (minstens 2,5%) zal krijgen.

Wij krijgen uiteindelijk de 2% over een lange periode. Overigens zijn we dat geld al meer dan kwijt aan hogere inhoudingen op het gelijkblijvende brutoloon.
henk
Ik adviseer iedereen: neem nooit een baan als (gemeente) ambtenaar!!!!!!!!!!!!!
Kritikus / Geen Hagenees
Grappig toch dat er telkens weer wordt gerefereerd aan de salarisverhogingen voor de rijksambtenaren.

Op mijn salarisstrook staat bij brutosalaris al sinds 1-1-2009 hetzelfde bedrag.

Bij nettosalaris staat nu een bedrag dat sinds 1-1-2009 met ca. 150 euro is verlaagd.
mee eens / mee eens
en dan te bedenken, dat onze ministers lekker declareren, bijvoorbeeld de mijne…



ze hebben geen idee hoeveel het “standaard”leven in Nederland kost, omdat WIJ dat betalen…



http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-public …
Frans / manager
Ik word echt onpasselijk van de enkele onderstaande reacties die de charme van simplificatie en ongeschooldheid kennen... een schande voor het gemeenteambtenaren volk.



Want er zijn altijd lieden die structureel over 'werkdruk' klagen, maar schijnbaar wel de tijd kunnen vinden om de participeren in dit soort digitale discussies en daarbij ongenuanceerd PVV- taal hanteren als 'lekker declareren', 'neem nooit een baan als (gemeente) ambtenaar' of 'we gaan graag de strijd aan'.



Juist nu, in deze lastige periode zouden gemeenteambtenaren niet het onderste uit de kan moet willen vragen; als vertegenwoordiger van de overheid zou je juist veronderstellingen dat er eerder wordt bijdragen aan de huidige situatie…



Want, ik zie in mijn dagelijks werk (w.o. verantwoordelijk voor de uitvoering van het Minimabeleid) véél schrijnendere gevallen dat een zgn. inflatiecorrectie van 2%...



Substantiëler vind ik de bijdragen van de Vries, hoewel ook doorspekt van ondoordachte repliek, die terecht aandacht attendeert op de mogelijkheden van 'eigen ontwikkeling' en zich -conform de Vries- véél beter kan concentreren op de andere CAO- onderdelen. Dat bied perspectief en mogelijkheden voor de toekomst in combinatie met begrip voor de huidige situatie. Kortom, zoals een goed ambtenaar betaamt…



NB: reacties zijn logischerwijs welkom; lever deze wel op niveau!

Criticus / Ambtenaar
Ik kan me helemaal vinden in de reactie van Frans.

Laten we het aanbod accepteren en ons druk gaan maken om de dingen die echt van belang zijn. Om mij heen zie ik mensen die veel minder verdienen en keihard werken, maar elke maand constateren dat er aan het eind van het het salaris een stukje maand overblijft.

Ik ondervind dat je als ambtenaar genoeg middelen krijgt om jezelf te verbeteren. Dus als je al jaren in je max. zit wordt het misschien wel eens tijd om in actie te komen en niet te blijven afgeven op de gemeente als werkgever.
rico
Beste Bonden,

Pakken wat je pakken kan. Zo snel mogelijk accoord gaan met de cao voorstellen en dan kijken we over 2 jaar weer wel verder. De werkzekerheid waar nu op wordt ingezet, is in het gemeentewereldje toch al gemeengoed. Waarom inzetten op iets wat je al hebt?

Arnold / gemeentemabtenaar
Helemaal mee eens. Het duurt allemaal al veel te lang. De punten waarom het steeds misliep zitten de meeste ambtenaren toch niet op te wachten. We lopen al jaren achter bij de koopkracht. Het wordt nu voor veel mensen steeds nijpender. Dat gezuer over loopbaanbudget e.d., de meeste gemeenten hebben daar al lang wat voor geregeld en in de begroting staan.
Gerard V. / handhaver
Stemmingmakerij, dreigen, onderling afspraken maken tussen diverse overheden. Hoe laag kan men zakken in deze onderhandelingen. Is er ook nog iets van waardering voor een ambtenaar van hun werkgever? Ik heb het niet kunnen vinden. Waar multinationals aangepakt worden door de overheid als ze prijsafspraken maken heeft diezelfde overheid boter op hun hoofd als het gaat tussen overheden onderling. De eisen van de bonden zijn altijd (te) reeel geweest en dat wordt door het CVA uitgelegd als zwakte dus kan men nog wel verder dreigen. Bedankt werkgever!
Willem / Gemeenteambtenaar
Pak alsjeblieft dat aanbod gewoon.



Werkzekerheid is er binnen de overheid toch al te veel. Er lopen hier mensen die eigenlijk niet goed genoeg zijn voor hun werk, maar ja je komt er zo moeilijk vanaf he?



En ik heb niet de illusie dat andere voorstellen of stakingen zorgen voor koopkrachtbehoud (waarom zouden wij dat wel moeten hebben als de rest van Nl in moet schikken) dus wees niet zo koppig en neem die 2% gewoon aan.
Jan Hadderingh / Gegevensbeheerder
Doorpakkken a.u.b! Werkzekerheid ís er gewoon voor degene die wil.
Gerrit
Stemmingmakerij deel ik ten volle.



Het CVA noemt zeer bewust de looptijd van de CAO nergens in haar verklaringen en/of mededelingen en dan krijg je toch heel iets anders op je netvlies dan 2%.



Bovendien leer je je tijdelijke werkgevers nu (goed beschouwd vanaf 2008) echt kennen en dat is niet bepaald van een heel prettige kant. Zet die CAO's!

er maar eens ter vergelijking naast.



Overigens wie zit er nu daadwerkelijk te wachten op een "loopbaanpotje" van een schamele € 500 p.j.?

Laat vallen dat verhaal en kom met een fatsoenlijk bod van 2,8% gedurende de voorgestelde looptijd.

En vertel voor de buitenwacht wat dat betekent per 12 maanden.



Wat was er ook al weer begroot in 2009 en 2010 voor loonsverhogingen? En waar is dat budget achteraf gezien gebleven? En tel daarbij op de

geincasseerde rente over deze periode en de boekwinsten sinds afloop CAO op 1 juni 2011.



Anton van der Vlies / bouwkundig medewerker
Mevrouw Pijpstra mist de realiteitszin bij de bonden ?/! Het moet niet gekker worden zou ik toch echt willen zeggen. De Nederlandsche vakorganisaties in het algemeen worden in de landen om ons heen geprezen door de zeer gematigde opstelling die veelal wordt gekozen. Als we de balans opmaken hoe de salarissen bij de gemeenteambtenaren zich de laatste jaren hebben verhouden tot de prijsontwikkelingen in de markt, dan is een reele loonstijging al jaren niet meer aan orde geweest. Tot zover even de reactie op de uitlating van mw. Pijpstra.

Rationeel gezien ben ik het met de reacties eens om de geboden 2 % maar aan te nemen zodat er in ieder geval nog iets bijkomt. De werkgever zal op langere termijn worden geconfronteerd met steeds hogere looneisen, de achterstand wordt immers per jaar groter. Ik zie ook een prijsontwikkelingsrelatie waaraan de overheid vooral schuldig is. Veel tarieven en belastingen gaan omhoog en de salarisontwikkeling derhalve naar beneden. Waar dit uit moet komen daarover maak ik mij best zorgen.
Jan Willem / Ambtenaar
De beproefde strategie van loonmatiging in tijden van economische tegenslag heeft haar beste tijd gehad. Dat zegt een aantal economen in het Financiele Dagblad in reactie op het voorstel van werkgeversorganisatie VNO-NCW om lonen en uitkeringen te bevriezen.

Met een versnelling van de loonstijging kunnen Nederland en Duitsland een bijdrage leveren aan de conjunctuur in Europa. Dat stelt hoofdeconoom Wim Boonstra van de Rabobank. Het aanhalen van de broekriem is volgens hem 'een ouderwets idee'.



De gemeente ambtenaren hebben de afgelopen acht jaar al genoeg koopkracht moeten inleveren, laat je niet onder druk zetten en zorg voor voldoende loonstijging!
Gerrit
Bonden a.u.b. het aanbod. aanvaarden!

Maak alleen afspraken over verhoging van salaris. In deze tijd zijn alle andere zaken van secundair belang.



Werkzekerheid is er al meer dan voldoende. Daarnaast hebben we te maken met een grote uitstroom van mensen vanwege pensioen in de komende jaren.
André van Dijk / afdelingshoofd
Pakken dat aanbod, er is al teveel getreuzeld door de bonden
Ton / ambtenaar
Eens met Ger!

Bonden laat je niet chanteren!

En VNG luister eens naar het CPB: bezuinigingen zullen de economische recessie verergeren.

Gelijke monniken, gelijke kappen: bestuurders + 2,7%, en de werkvloer?......

Paul Coret / Adviseur
grappig dat de meerderheid voor het geld kiest, tja, waar gaat het om? 1 - 2 tientjes per maand meer? Daar gaat de handel niet voor plat. 3 tot 4 % dan praten we verder. Maar de bonden hier zijn angsthazen. De voorzitter wil immers een leuke job na het bondswerk. Volgens mij is in 1999 al eens beloofd dat we een dertiende maand zouden gaan ontvangen door jaarlijkse verhoging. We zijn 13 jaar verder en zijn blijven steken op 6% eindejaarsuitkering. Trek daar het afschaffen van de levensloopregeling van af, dan hou je 4.5% over. Degene die geen gebruik maakte van de levensloopregeling ontving namelijk in december 1.5% van het brutoloon als eenmalige uitkering. Ja, dames en heren, slaap rustig verder. De bond is al jarenlang in een winterslaap
Janet / beleidsadviseur
Wat een stemmingmakerij. Ik hoop dat de bonden zich daar niets van aantrekken. We hebben de afgelopen jaren alleen maar ingeleverd. En nu zeggen dat we moeten inleveren. Ja dat is dus al standaard. En hoe zo is er al werkgarantie? Weet je wel hoeveel banen er verdwjinen bij de overheid? Er is totaal geen werkgarantie meer. Bonden, doorgaan alsjeblieft laat je niet onder druk zetten.
Ambtenaar / ambtenaar
Voor al die IDIOTEN die vinden dat het terecht is dat we geen inflatiecorrectie krijgen....... zie de telegraaf...



en nu moet je dan ook blijven volhouden dat het beste is voor nedereland en wel zo solidair.. Nauw, je eigen werkgever krijgt een dikke 10%....

en dan mogen wij niet om wat meer dan 1% vragen... SCHAAP





http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/11660370/ …
André van Dijk / afdelingshoofd
Ik begin steeds meer te ervaren dat vakbonden in een schijnwereld leven. Ze kennen alleen hun eigen fictieve werkelijkheid.
Rob Ossel / FPU
Miljoenen gepensionneerden en uitkeringsgerechtigden en ook velen in het bedrijfsleven staan al jaren op 0 of minder. En dan de ambtenaren maar ontevreden blijven over een bod van 2 %.

Is toch niet te filmen .....
Advertentie