ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Voorne aan Zee stelt Duurzaam Vastgoedbeheerplan 2025-2028 vast

Onderhoud en verduurzaming vastgoedportefeuille.

17 december 2024
voorne putten
Voorne aan Zee | Beeld: bbn adviseurs

Sinds 2023 bestaat de fusiegemeente Voorne aan Zee. Door het samengaan van gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne is een vastgoedportefeuille van circa 170 objecten ontstaan. Het College heeft recent het Duurzaam Vastgoedbeheerplan vastgesteld. Dit plan biedt een solide basis voor de toekomstige instandhouding, verbetering en verduurzaming van de gemeentelijke vastgoedportefeuille.

Inzicht en vooruitblik

Het vastgoedbeheerplan is een beleidsdocument dat is gebaseerd op geactualiseerde duurzame meerjarenonderhoudsplannen (D-MJOP's). Het biedt inzicht in de financiële aspecten van het technisch beheer en onderhoud van het gemeentelijk vastgoed, met een vooruitblik van tien jaar. Hierbij ligt de focus op het waarborgen van de kwaliteit van het vastgoed tegen acceptabele kosten. Een belangrijk onderdeel van het plan is de verduurzaming van de vastgoedportefeuille. Het plan bevat concrete energiebesparende maatregelen om duurzaamheid te verbeteren. De komende periode worden de plannen verder onderbouwd met energiebesparende maatregelen voor de langere termijn.

Vastgoedbeheer is het hebben van de zorg en de verantwoordelijkheid over onroerend goed. Met dit plan hebben we een goed overzicht van de benodigde financiële middelen en onze opgaves. Hiermee hebben we een enorme verbeterslag gemaakt voor de toekomst.”

Gemeente Voorne aan Zee

Toekomstbestendig

De visie voor het vastgoedbeheer binnen de gemeente is gericht op het toekomstbestendig maken van het vastgoed door middel van efficiënt onderhoud en strategische investeringen in verduurzaming. Dit moet leiden tot een goede balans tussen kostenbeheersing, maatschappelijk rendement en het behalen van duurzaamheidsdoelen.

Meer informatie

Meer weten over Vastgoedbeheer? Neem contact op met Henri van den Berg,

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hielco Wiersma
In het Vastgoedheersplan mis ik ideeën over het optimaliseren en intensiveren van het gebruik door de diverse doelgroepen. Het is bijna niet voor te stellen dat dit niet aan de orde is bij deze fusie. Meestal wordt bij gemeentelijke fusies met het vastgoed een flinke efficiëncy-slag gemaakt. Of is dat in een ander plan geregeld?