Payrollers blijven in dienst
Per 1 juli veranderen de ontslagregels die flexwerkers meer zekerheid zouden moeten bieden. In de aanloop naar de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) constateerden de vakbonden dat werkgevers op grote schaal hun flexmedewerkers naar huis sturen.
Per 1 juli veranderen de ontslagregels die flexwerkers meer zekerheid zouden moeten bieden. In de aanloop naar de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) constateerden de vakbonden dat werkgevers op grote schaal hun flexmedewerkers naar huis sturen. Niet alleen het bedrijfsleven maakt zich daar schuldig aan, maar ook de overheid zelf. Dit tot groot ongenoegen van minister Asscher van Sociale Zaken. Overheidsbedrijf DUO, de uitvoeringsorganisatie voor het onderwijs, meldde 55 payrollers buiten de deur te zullen zetten voordat de nieuwe flexwet de instantie zou dwingen deze mensen in vaste dienst te nemen.
Des duivels
De vakbonden waren des duivels. ‘De overheid moet als werkgever het goede voorbeeld geven,’ stelde CNV-voorzitter Maurice Limmen. Ook de FNV vond het logisch dat de overheid gemaakte afspraken zou nakomen. ‘Dat er überhaupt discussie over is, is eigenlijk al verbazingwekkend, benadrukte voorzitter Ton Heerts. Onder druk van al het tumult besloot DUO op haar schreden terug te keren en zegde alsnog een vaste aanstelling toe aan de 55 medewerkers, waarvan de meesten al 7 of 8 jaar bij het overheidsbedrijf werken. De FNV gaat ervan uit dat andere overheidsinstanties het voorbeeld zullen volgen. ‘Het in vaste dienst nemen van payrollers en uitzendkrachten door de overheid is de enige juiste manier hoe de overheid zelf met zijn werknemers om moet gaan’.
Plaats als eerste een reactie
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.