Advertentie

Hertelling verkiezing Nederlandse burgemeester Nordhorn

Er komt een hertelling van de stemmen voor de nieuwe burgemeester van het Duitse Nordhorn. De Nederlander Willeme verloor met slechts 57 stemmen verschil.

12 september 2011
Er komt een hertelling van de verkiezingsuitslag voor de nieuwe burgemeester van het Duitse Nordhorn. De Nederlander Frans Willeme verloor zondag met slechts 57 stemmen verschil van zijn SPD-rivaal Thomas Berling.
Gebruikelijk
,,Het is gebruikelijk dat er bij zo’n miniem verschil een hertelling komt’’, meldde maandag een woordvoerder van de combinatie CDU-EDP-Pro Grafschaft, die Willeme naar voren schoof als haar kandidaat.

Ongeldige stemmen
Berling, dierentuindirecteur in Nordhorn, kreeg 50,12 procent van de stemmen, Willeme 49,88 procent. In totaal werden er ongeveer 22.000 stemmen uitgebracht. Zo’n 400 stemmen werden ongeldig verklaard.

Woensdag
Nordhorn telt 53.000 inwoners. Willeme dringt zelf niet aan op een hertelling. ,,Ik leg me neer bij de uitslag. Het is niet aan mij, maar aan de partij om al dan niet een hertelling aan te vragen’’, aldus Willeme in een reactie. De hertelling is niet eerder dan woensdag. Als de voormalige burgemeester van Dinkelland alsnog de verkiezingen wint, is hij de eerste Nederlandse burgemeester van Duitsland.

Bekijk hier een reportage over de opmerkelijke burgemeesterskandidaat

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie