Frank Bluiminck

Frank Bluiminck (1968) is sinds 1 maart 2016 directeur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Daarvoor werkte hij bijna 7 jaar voor ActiZ, de brancheorganisatie voor verpleeg-, verzorgingshuiszorg en thuiszorg, als lid van het MT en plaatsvervangend directeur.  Daar ging een periode bij de FNV Vakcentrale vooraf, waar Bluiminck ervaring opdeed in het sociaal-economisch beleid en de arbeidsverhoudingen in Nederland. Ook werkte hij bij het UAF, een stichting die vluchteling-studenten begeleidt in het (hoger) onderwijs in Nederland. Frank Bluiminck is opgeleid als Bestuurskundige aan de Universiteit Twente, met speciale aandacht voor Internationale Betrekkingen.www.vgn.nl
  • sociaal / Column

    Participatie is zorg voor de zorg

    Samenwerking tussen zorg en welzijn moet van de grond komen. Gemeenten kunnen hier met financiering een enorme stimulans aan geven en hun netwerk inzetten.

    07 maart 2019
    Participatie is zorg voor de zorg
  • sociaal / Column

    Passend onderwijs..? Even Apeldoorn bellen

    Ik moest weer aan deze succesvolle reclamecampagne denken, toen ik de rapporten las over het passend onderwijs. Kent u het nog? Iemand belandde in een hachelijke, hilarische situatie en ‘even Apeldoorn’ bellen was alles wat nodig was om het op te lossen.

    29 juni 2018
    Passend onderwijs..? Even Apeldoorn bellen
  • sociaal / Column

    Leren van Hardenberg

    De Nederlandse burger denkt dat het wel goed zit met de toegankelijkheid van ons land voor mensen met een bespreking. Vaak hoor je “Het is hier toch best goed geregeld” en nog vaker “Zo erg zal het niet zijn”. Maar de ervaringen van gehandicapten op de arbeidsmarkt, met het woningaanbod en in het onderwijs vertellen een heel ander verhaal.

    15 maart 2018
    Leren van Hardenberg
  • sociaal / Column

    Geen veiligheidshuis kan zonder gehandicaptenzorg

    Het besef dat een aanzienlijk deel van onze gevangenen, verslaafden, dak- en thuislozen ook een licht verstandelijke beperking heeft, neemt toe. Ze zijn natuurlijk niet minder verslaafd en een strafbaar feit blijf een strafbaar feit. Maar het toenemende inzicht biedt wel een basis voor een veel effectievere ondersteuning en begeleiding.

    08 februari 2018
    Geen veiligheidshuis kan zonder gehandicaptenzorg
  • sociaal / Column

    Dubbel gestraft

    Jonge mensen met een verstandelijke beperking moeten vaak na hun 20e het Voortgezet Special Onderwijs verlaten. Voor hen is er geen vervolgonderwijs en daardoor is er op de arbeidsmarkt geen werk voor ze. Dan word je in feite dubbel gestraft. Vijf studenten van de Hogeschool Amsterdam vragen met een petitie aan de Tweede Kamer aandacht voor deze groep. Een actie die uit m’n hart is gegrepen.

    22 januari 2018
    Dubbel gestraft
  • sociaal / Column

    Blinde vlek bij gemeenten

    Theo kreeg op z’n 20e een brommerongeluk waarbij hij ernstig hersenletsel opliep. Met steun van zijn ouders en een ambulant begeleider krabbelt hij op. Totdat hij een stap wil maken naar zelfstandigheid. Die stap is groot. Te groot. Er is tijdelijk intensieve zorg nodig, in combinatie met een eigen woonplek. Op dat moment is Gerard zeer gebaat bij een gemeente die de verantwoordelijkheid voor deze specifieke Wmo-zorg op zich neemt...

    13 december 2017
    Blinde vlek bij gemeenten