App tegen braakliggend terrein
Studenten van de Avans Hogeschool hebben een app gemaakt waarmee braakliggend terrein in Breda in beeld gebracht wordt.
Een app om ideeën te genereren voor braakliggende terreinen. De gemeente Breda hoopt op deze interactieve manier achttien locaties in de stad uit het slop te trekken.
Een foto van de locatie en een beschrijving van wat er ooit stond. Dat is waar de app mee opent. Het grote idee is om inwoners, ontwikkelaars en grondeigenaren samen te brengen, legt een woordvoerder van de gemeente uit. De applicatie is ontwikkeld door studenten van de Avans Hogeschool uit de stad. ‘Zij maken elk jaar een app, wij deden het voorstel voor het onderwerp’, zegt de woordvoerder. De samenwerking die met de app gestart is, wordt wel uitgebreid geeft de woordvoerder aan. Op dit moment staan er vier locaties ingeprogrammeerd, maar er zijn er al achttien in kaart gebracht.
Informatie
Eén van de features op de toepassing is de ‘cameraview’; als je je smartphone in een bepaalde richting houdt, geeft de app aan of er een braakliggend terrein in de buurt is en hoeveel meter dit weg is. Ook laat de applicatie algemene informatie zien over de grootte en geschiedenis van het terrein en wie de eigenaar van het terrein is. Door in te loggen kunnen gebruikers zelf ideeën genereren om het terrein nieuw leven in te blazen. Andere gebruikers kunnen op die ideeën reageren. Om mee te beginnen zijn er nu zes locaties in de toepassing geprogrammeerd die al langere tijd braak liggen. Inwoners kunnen ook zelf suggesties aandragen voor terreinen.
Subsidie
Breda neemt geen actieve rol, maar blijft faciliterend bezig en levert de locaties en informatie voor in de app. Voor de eerste twee projecten waar een grondeigenaar aan mee wil werken, heeft de gemeente een subsidie van vijfduizend euro klaarliggen. ‘Dat is om te laten zien dat we serieus met dit initiatief aan de slag willen’, aldus de woordvoerder. Aan de ideeën worden weinig eisen gesteld: er wordt gevraagd om rekening te houden met de omgeving en de structuurvisie blijft leidend.
Reacties: 3
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.