Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Grootste zonnepark van Nederland in Gennep

Het park op een bedrijventerrein in Gennep moet het grootste van Nederland worden en uit 80.000 zonnepanelen bestaan.

19 februari 2013

Gennep ziet mogelijkheden voor de bouw van een 20 hectare groot zonnepark op een bedrijventerrein in de Limburgse gemeente. De gemeenteraad besloot maandagavond unaniem die mogelijkheid uit te werken.

80.000 zonnepanelen
Het park moet het grootste van Nederland worden en uit 80.000 zonnepanelen bestaan. Die leveren samen 18 megawatt, goed voor 80 procent van de huishoudens in Gennep. De kosten bedragen 18 miljoen euro. Volgens initiatiefnemers VVD, PvdA en SP kan het park tegen concurrerende prijzen stroom opwekken.

Coöperatie
Er wordt een coöperatie opgericht waaraan klanten deel kunnen nemen. Eind dit jaar valt dan de definitieve beslissing. Die wordt voorbereid door een werkgroep van deskundigen.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Henk de Boer
Lijkt me slim om snel eens wat deskundigen in te schakelen. Er wordt uitgegaan van een kwh-prijs van 18 cent (ex EB + BTW), consumenten betalen nu zo`n 6,5 cent per kwh. Ze gaan uit van een prijsstijging van 3-5%, sinds 2007 daalt de stroomprijs (EB+BTW zorgen voor prijsstijging).



Zoals ik het lees willen ze volledig gaan salderen, dat gaat niet gebeuren, nu niet en nooit niet, omdat dit financieel niet standhoud. Overigens kost windenergie zo`n 6 a 7 cent per kwh.
JHAGM Sneuf vanm Toetellaere / Herder BD
Afgelopen week was de middenprijs van één kWh op de Europese stroommarkt nog geen € 0,04.De tendens is dalend daar er overal (overbodige en peperdure) windmolenparken naast zonnepaneelwoestijnen worden opgericht.
karaca v / algemeen specialist zonnedakpanelen
Wij hebben een bedrijf gevestigd Genk in Belgie

Wij hebben belangstelling voor plaatsing zonnepanelen

Vriendelijke groeten
Jan van der Veer / Energieconsulent in ruste
@ Henk de Boer: Particulieren betalen BTW en Energiebelasting zo'n 12,5 ct/kWh. De stroomprijs bedraagt inclusief transport zo'n 10,5 ct/kWh. De panelen op mijn dak besparen mij (saldering en terugdraaiende meter) 23 ct/kWh. Investeren in panelen levert zo ca 5% rendement. Beter dan een spaarrekening. Daar had in het Energieakkoord uitbreiding aan moeten worden gegeven.

Productiekosten windenergie minimaal 10ct/kWh. Daarvan wordt ca 5ct/kWh gesubsidieerd. Zo kan je alles rendabel maken over de rug van de belasting- betaler. Energiewende daarom zorgwekkend
Advertentie