Nederland kent zo’n 480 voedselgemeenschappen: voedselcollectieven van mensen die samen inkopen, gemeenschapstuinen, Herenboeren, CSA’s, coöperatieve winkels en markten en initiatieven als ‘Fietsen voor mijn eten’. Het aantal groeit snel, het enthousiasme is groot, zo blijkt uit een inventarisatie en verkennend onderzoek dat Sandra van Kampen deed in het najaar van 2020. Maar hoe kunnen zij beter samenwerken en hoe en waar vinden zij voldoende ondersteuning om goed te blijven draaien? En wat is hun bijdrage aan de voedseltransitie?
Op 25 maart 2021 werd hierover een webinar gehouden. Bekijk de webinar terug.
Onder leiding moderator Youetta Visser zijn de volgende sprekers aan het woord:
- Jean Eigeman, voorzitter van het kennisplatform Stadslandbouw Nederland
- Tine de Moor, hoogleraar Social Enterprise and Institutions for Collective Action aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University Rotterdam.
- Sandra van Kampen van De Schaal van Kampen, onderzoeker voedselgemeenschappen.
Plaats als eerste een reactie
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.