Advertentie
financiën / Nieuws

Geen nieuw stadion voor Feyenoord

Het plan voor de bouw van een nieuw voetbalstadion in Rotterdam gaat het niet halen. De PVV fractie gaat unaniem tegen stemmen. Daarmee is de kans op een meerderheid verkeken.

11 juli 2013

De Rotterdamse voetbalvereniging Feyenoord krijgt voorlopig geen nieuw stadion. Het College van de maasstad heeft het plan ingetrokken. Het plan zou vandaag in de gemeenteraad worden besproken, maar nadat bleek dat er geen meerderheid in de raad voor was, besloot het College het niet in stemming te willen brengen.

Geen meerderheid
Dat het plan niet op steun van de raad kon rekenen, bleek woensdagavond tijdens het programma Knevel & Van den Brink. Daar verklaarde de fractievoorzitter Ronald Schneider van Leefbaar Rotterdam dat zijn fractie tegen zou stemmen. Eerder deze week maakte coalitiepartner D66 bekend niet voor de bouw van een nieuw Feyenoord-stadion te zijn. Beide partijen geven aan de financiële risico’s te groot te vinden. Voor dat risico zou de gemeente Rotterdam garantstelling afgeven voor 165 miljoen euro. Daarnaast noemen zijn de maatschappelijke opbrengst van een nieuw stadion voor de stad te gering.

Terug naar Feyenoord

 Volgens wethouder Laan (sport en recreatie, kunst en cultuur) betekent dit dat het College teruggaat naar onderhandeltafel. ‘We gaan weer in gesprek met de aanvragers van de garantstelling,’ zei Laan.

Raadsdebat

Tijdens de opening van de vergadering bleek wel dat het met het intrekken van het voorstel door het College nog niet gedaan is met de politieke onrust. Raadslid Leo de Klein (SP) stelde voor ‘de ontstane politieke situatie’ toe te willen voegen aan de agenda. Deze week bleek ook dat er bij de coalitiepartijen CDA, VVD en PvdA onvrede is over het tegenstemmen door coalitiegenoot D66. CDA-fractvoorzitter Wubbo Tempel noemde de partij ‘lastig’.

Grillen, roosteren en onderhandelen
Leefbaar Rotterdam stelde tijdens de raadsvergadering voor om het College-voorstel tóch te behandelen. ‘De Rotterdammer heeft recht op het debat,’ stelde fractievoorzitter Schneider. Daarnaast hekelde hij het proces wat volgens hem zou volgen. ‘We weten hoe het gaat. Dat wordt grillen, roosteren en onderhandelen,’ aldus Schneider. Wat Schneider betreft zou donderdag een definitief ‘nee’ voor een nieuw stadion moeten klinken. De voorstellen van De Klein en Schneider werden niet aangenomen.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kees Bloemendaal / Vuilnisman
De gemeenten klagen, dat ze financiële tekorten hebben, maar hebben wel de voornemens om een
nieuwe stadion te bouwen ?



Henri Okken / Hoogeveense burger.
Verstandig besluit !. in deze tijd ,nu de Overheid op alle fronten bezig is de burgers uit te kleden !. De economie kapot bezuinigen en dan op deze onverantwoorde wijze durven instemmen . Ik walg van deze machtsmisbruik. Het word tijd dat de bevolking massaal in actie komt. Weg met foute bestuurders,ik noem het een wanbeleid !. Onbehoorlijke bestuurders die paniek politiek bedrijven. vriendelijke groet, klokkenluider misbruik en corruptie praktijken gemeente Hoogeveen Drenthe. Henri Okken.
Willem
Het ging hier, zover ik kan nagaan, om een garantstelling. Weliswaar om een behoorlijk bedrag, maar desondanks om een garantstelling, waarbij zekerheden te bedingen waren. Het bouwen van het stadion had zonder meer werkgelegenheid opgeleverd en had wellicht Feyenoord als club een impuls kunnen geven. Ik begrijp dat er sentimenten zijn t.a.v. de oude Kuip; alleen van sentimenten kun je geen boterhammen smeren. Als je ziet waar het college van de Maasstad wel geld aan uitgeeft, is dit toch een beetje kortzichtig geredeneerd en waarschijnlijk is het stemgedrag ingegeven door de naderende verkiezingen.
gerrie
Voetbal kost de gemeenschap al genoeg. Laten ze hun eigen broek maar omhoog houden. Terecht besluit.
Hans Boet / zelfstandig ondernemer
Een zwakbegaafde middelmatige voetballer in Nederland verdient 2 tot 3 maal het salaris van de minister-president. Zou het niet beter zijn op het profvoetbal op een nieuwe leest te schoeien en niet mee te gaan in dit soort brood en spelengekte voor een zeer klein gedeelte van het volk. Men betaalt geen miljoenen aan een middelmatige speler omdat hij dat waard is, maar omdat het bedrag goed scoort bij de proletarier die denkt dat zijn zoon ook ooit zoiets zal gaan verdienen. Voetballen is een perverse mythe geworden, ook zonder matchfixing.
Advertentie