Advertentie
financiën / Nieuws

Curator poppodium sleept gemeente voor rechter

De curator van het failliete poppodium Watt sleept de gemeente Rotterdam voor de rechter. Robert van Moorsel hoopt op die manier de door schuldeisers geleden schade van circa 2,5 miljoen euro terug te krijgen. Dat heeft Van Moorsel maandag namens de schuldeisers laten weten.

04 april 2011

Failliet
Watt was de opvolger van het bekende Nighttown aan de Kruiskade en profileerde zich als eerste duurzame danceclub ter wereld. Maar sinds de opening in 2008 had Watt moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. De Rekenkamer Rotterdam concludeerde dat de zaak in 2010 failliet ging door aanpassingen die nodig waren vanwege aanhoudende geluidsoverlast, een grote schuldenlast en een onduidelijke rol van de gemeente.

Voorwaarden

Voormalig wethouder Rik Grashoff sprong namens Rotterdam in de bres voor het poppodium en onderhandelde met meerdere partijen om een faillissement af te wenden. Daarin werd volgens Van Moorsel onder andere onvoorwaardelijke clausule opgenomen, waarin stond dat de gemeente de financiële continuïteit zou waarborgen. Later zou Grashoff bovendien hebben toegezegd de problemen met de geluidsoverlast op te lossen. Op basis daarvan nam Stichting CAR de schulden en exploitatie van Watt over.

Geen meerderheid

Halverwege 2010 bleek er geen raadsmeerderheid meer om Watt te redden. Van Moorsel vindt dat Rotterdam niet het recht had de stekker uit Watt trekken, vanwege de eerder gemaakte afspraken. De curator verzocht de gemeente eerder vrijwillig tegemoet te komen aan de schuldeisers, maar dat zou de stad hebben geweigerd.

In gesprek

Verantwoordelijk wethouder Antoinette Laan (VVD) laat bij monde van haar woordvoerster weten de gang van zaken te betreuren. ,We zijn nog steeds in gesprek met elkaar om tot een oplossing te komen. We hebben ook nog geen dagvaarding gezien, dus kunnen daarop ook nog niet reageren'', stelde zij.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Niek / jurist
Hier maak ik mij nu kwaad over. Je bouwt een muziektempel en dan heb je de geluidsoverlast niet getackeld. Wat een dommigheid. Terwijl het simpel is: een doos in een doos constructie en dan vervolgens binnen het geluid maximeren. Als leiding hard zijn richting muzikanten en hun team als die meer decibellen willen uitsturen. Contractueel ook afgrendelen door gage te korten per incident.
Advertentie