Restaurant haaienvrij
Jaarlijks worden er wereldwijd een miljoen haaien gedood. Vaak wordt alleen de rugvin van de vis afgesneden, waarna de dan nog levende haai overboord wordt gezet, om vervolgens een gruwelijke dood te sterven.
Er is dus alle reden om in actie te komen tegen het consumeren van haaienvinnen. Bijvoorbeeld in haaienvinnensoep.
De Partij voor de Dieren in Den Haag wil dan ook dat de haaienvinnensoep van het menu van het bedrijfsrestaurant in Den Haag verdwijnt. De partij bleek er echter niet van op de hoogte dat er al tientallen jaren vrijwel nergens in Nederland nog haaienvinnensoep met haai wordt gegeten. De stukjes vlees in de soep bestaan in de regel uit ham of krab. De naam van de soep verwijst uitsluitend nog naar het recept, zo heeft het Haagse college aan de gemeenteraad laten weten.
Net als bij koninginnensoep, voegt B en W daar nog fijntjes aan toe. Daar zitten immers ook geen stukjes van de koningin in. Zo kunnen we er zelf ook nog wel een paar verzinnen: in palingworst zit geen paling, in bokbier zit geen bok en in kikkererwten zitten geen kikkers.
Na het antwoord van het college richtte de Partij voor de Dieren haar pijlen op andere vissoorten die op het menu van het bedrijfsrestaurant staan, zoals forel, pangasius, tonijnsalade en makreel. Vreemd, vindt het college, want die vissoorten staan bij het Wereld Natuurfonds juist te boek als ‘prima keuze.’
Plaats als eerste een reactie
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.