Zo versnelt u de energietransitie
Zo versnelt u de energietransitie. De belangrijke aspecten toegepast op een aantal casussen uit het energie systeem

Het is in Nederland niet langer de vraag óf de energietransitie er komt, maar hoe we daar inhoud en vorm aan gaan gegeven. Met deze workshop vergroot u uw kennis, inzicht en netwerk om de energietransitie in uw professionele omgeving te versnellen.
Datum: Woensdag 19 juni 2019 van 09.30 - 16.30 uur
Kosten: €295,- (incl. koffie, thee en lunch. Vrijgesteld van BTW)
Inschrijfdeadline: Maximaal aantal deelnemers: 20
De belangrijke aspecten van de energietransitie worden in vogelvlucht behandeld. We beginnen met een korte introductie in de transitiekunde. We zullen deze nieuw opgedane kennis gezamenlijk toepassen op een aantal casussen uit het energie systeem. Op deze manier leert u meer over het analyseren en doorgronden van de actuele ontwikkelingen in het energie systeem, krijgt u inzicht in de uitdagingen en oplossingen, in de rol van diverse spelers, en begrijpt u de obstakels en kansen.
Wat leert u tijdens deze workshop?
De Summer Lab workshops bestaan uit een combinatie van theorie en praktijk. U gaat ook zelf aan de slag met praktijkvoorbeelden gerelateerd aan het thema van de workshop.
Na het volgen van deze workshop:
- Bent u in staat om actuele ontwikkelingen in het energiesysteem te analyseren en doorgronden
- Heeft u inzicht in de uitdagingen en oplossingen en in de rol van de diverse spelers
- Begrijpt u welke obstakels en kansen van sociale, politieke en institutionele aard verbonden zijn aan de energietransitie
Voor wie?
Deze workshop is geschikt voor mensen die werken of willen werken aan een ander, duurzamer energiesysteem. In het bijzonder is deze dag interessant voor:
- Medewerkers van (semi)overheden die hun rol willen vormgeven in het ontwikkelen van duurzame energie en/of ondersteuning willen bieden aan de vragen vanuit de samenleving
- Energiebedrijven en nieuwe energie-ondernemers, waaronder lokale energiecoöperaties
- Intermediairs, zoals medewerkers van brancheorganisaties, maatschappelijke organisaties en netwerkbedrijven
En verder voor iedereen die geëintereseerd is in een duurzame energietransitie.
Locatie
De workshop vindt plaats op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
De Erasmus Universiteit is goed bereikbaar via het OV.
Docent
Sem Oxenaar behaalde zijn master (Msc.) in Natural Resource Management aan de Humboldt Universiteit in Berlijn (2017) en studeerde hij economie en milieubeleid aan Amsterdam University College. Sem werkt bij Drift als docent, onderzoeker en adviseur en richt zich met name op de thema’s energie en natuurlijke hulpbronnen. Hij is geïnteresseerd in hoe overheden duurzaamheidstransities kunnen beïnvloeden en versnellen en welke instrumenten ze daarvoor tot hun beschikking hebben.
Plaats als eerste een reactie
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.