Advertentie

Geen vaste werkplek meer voor college Lingewaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard hebben straks geen vaste werkplek meer. Het nieuwe gemeentehuis in Bemmel, dat volgend jaar januari af moet zijn, zal volledig gericht zijn op het flexibele werken. Dat geldt ook voor het college.

24 februari 2011
Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard hebben straks geen vaste werkplek meer. Het nieuwe gemeentehuis in Bemmel, dat volgend jaar januari af moet zijn, zal volledig gericht zijn op het flexibele werken. Dat geldt dus ook voor het college.
Iedereen gelijk
‘We wilden als college het goede voorbeeld geven’, zegt burgemeester Harry de Vries (CDA). ‘Iedereen binnen de organisatie is gelijk, dat signaal wilden we afgeven aan alle anderen. Ze reageerden verrast toen bekend werd dat ook burgemeester en wethouders flexibel gaan werken’.

Efficiënter
Het nieuwe gemeentehuis krijgt 220 flexibele werkplekken en 80 plekken waar met een laptop gewerkt kan worden. Ambtenaren van verschillende afdelingen die samen moeten werken voor een bepaald project, kunnen bij elkaar gaan zitten als dat nodig is. De gemeente hoopt hiermee dat de organisatie efficiënter te werk gaat.

Eigen vleugel
Is de burgemeester niet bang dat hij af en toe misschien geen plek kan vinden om te werken? De Vries: ‘Nee, dat zal niet gebeuren. Het dagelijkse bestuur heeft zijn eigen vleugel. Burgemeester en wethouders blijven altijd bij elkaar in de buurt werken. Bovendien is er een speciale ruimte waar ik mijn bezoek kan ontvangen’.

Vanuit huis
'Met de nieuwe flexplekken winnen we heel veel ruimte’, zegt De Vries. Toch zal het flexibele werken er volgens hem ook steeds meer toe leiden dat ambtenaren vanuit huis gaan werken.


Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Niek / jurist
Het college van Lingewaard hoopt heel veel ruimte te winnen en dat ambtenaren thuis gaan werken. Ik weet zeker dat voor bepaalde functies dit prima kan, ik denk dat het voor het gros niets uitmaakt maar de efficiencywinst daar ook niets oplevert en voor de laatste categorie vermoed ik dat die een leven krijgen als een luis op een zeer hoofd. Tuurlijk wordt dit nieuwe werken een succes want meetbaar zijn het aantal minder werkplekken, minder m2, etc. Maar prestaties meten doet men nauwelijks en ik denk dat die grosso modo zullen teruglopen.
jakov / vml. controller gemeente
Komen er achterkamertjes?
hans
Bij ons in Lelystad krijgt het plebs (college + directie) wel een eigen werkkamer, terwijl het gepeupel wel moet 'flex-werken'.
Dit college geeft allicht het goede voorbeeld.
Andries van den Berg / gemeenteraadslid Leidschendam-Voorburg, SP-fractie
Ik ben wat positiever over thuisweken dan de heer Norbert. Ik werk al sinds enige tijd een dag in de week thuis. Ik moet voor mijn werk redelijk wat verslagen maken en ook het nodige leeswerk doen. Ik wordt daarbij thuis niet gestoord door allerhande collega's die informatie willen of gewoon wat te leuteren hebben. Omdat je ook meer die verantwoordelijkheid wordt gegund je eigen werk in te delen ben je ook bereidt een tandje harder te gaan. Mits de functie zich voor thuiswerken leent, vindt ik het een goede optie. Maar of het een goed idee is om de burgemeester s'morgens naar een werkplek te laten zoeken, daar heb ik zo mijn bedenkingen over.
Advertentie