Advertentie

Noord-Brabant decoreert meeste mensen

Zo’n 10 procent van de mensen die is voorgedragen, krijgt de onderscheiding uiteindelijk niet. Het aantal gedecoreerden in de vrijwillige sector bedraagt 3033 personen.

25 april 2014

Noord-Brabant is dit jaar de winnaar als het gaat om het aantal mensen dat vandaag een lintje krijgt. Ter gelegenheid van Koningsdag worden  in totaal 3155 Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. 620 daarvan gaan naar Noord-Brabant.

Friesland 
In Zuid-Holland krijgen 573 personen een lintje, in Noord-Holland 408 personen. 35 procent van de mensen die onderscheiden wordt, is vrouw (1116). De provincie met het grootste aandeel vrouwen is Friesland met bijna de helft. Het overgrote deel van de mensen (88 procent) is nu Lid in de Orde van Oranje Nassau. 15 personen zijn verheven in de Orde van Oranje-Nassau. In het Caribisch deel van het Koninkrijk (Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba) hebben 52 personen een Koninklijke onderscheiding ontvangen.


Vrijwilligers
Zo’n 10 procent van de mensen die is voorgedragen, krijgt de onderscheiding uiteindelijk niet. Het aantal gedecoreerden in de vrijwillige sector bedraagt 3033 personen. Er zijn 197 gedecoreerden met bijzondere verdiensten in de hoofdfunctie. De oudste ontvanger van een lintje (geboren in 1920) woont in Capelle aan den IJssel. De jongste woont is Spijkenisse en is pas 31 jaar.

BN'ers
Ieder jaar krijgt ook een flink aantal bekende Nederlanders een lintje. Dit jaar zijn dat onder anderen Panney de Jager (danseres), Paul Haenen (cabaretier, schrijver), Martin Gaus (hondenkenner en programmamaker,  Sef Vergoossen (voetbaltrainer) en voormalig topschaatser Eddy Verheijen. De laatste werd zelfs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie