Eerste woning volledig energieneutraal met de Energiebespaarlening
Eerste woning volledig energieneutraal met de Energiebespaarlening. Een feestelijk moment voor zowel het Nationaal Energiebespaarfonds als de gemeente Leusden en het Energieloket IkWilWatt.
Energieneutraal wonen. Een droom van de familie Van Santen is uitgekomen. Vorige week is hun gerenoveerde Nul op de Meter (NOM) woning onthuld in de Leusdense wijk Rozendaal. De familie Van Santen is hiermee de eerste woningeigenaar die met behulp van de Energiebespaarlening hun woning volledig energieneutraal heeft gemaakt. Een feestelijk moment voor zowel het Nationaal Energiebespaarfonds als de gemeente Leusden en het Energieloket IkWilWatt.
Het Nationaal Energiebespaarfond is landelijk beschikbaar voor eigenaren-bewoners en VvE’s. Het Rijk, Rabobank en de ASN Bank zijn partners in het fonds. Gezamenlijk hebben zij € 300 miljoen beschikbaar gesteld. Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) is aangewezen als uitvoeringsorganisatie en beheert het Nationaal Energiebespaarfonds.
Fijn wonen zonder lasten
‘’Als je hier binnenloopt voel je het verschil met de andere woningen in de buurt. De lucht is anders, veel prettiger,’’ aldus trotse bewoonster Marina van Santen. Dakisolatie, vloerisolatie, nieuwe kozijnen, HR+++ glas, een nieuwe voordeur, een nieuwe garagedeur, zonnepanelen en nog veel meer. De combinatie van deze maatregelen zorgt ervoor dat de woning per jaar evenveel energie opwekt als dat de bewoners gebruiken. Daarmee komt de elektriciteitsmeter aan het einde van een jaar weer op nul te staan.
Super fijn wonen
De woning van de familie Van Santen was in 1970 de eerst opgeleverde woning van de wijk. In 2018 is het de eerste officiële gerenoveerde NOM woning van Leusden. Marina van Santen is erg blij met het resultaat. ‘’Ik word elke keer weer blij als ik mijn huis binnenstap. We wonen nu super fijn, hebben geen energielasten meer en dragen bij aan een duurzaam Nederland.’’
Nul op de Meter
Een NOM woning wekt evenveel energie op als de bewoners nodig hebben voor de woning en het huishouden. Dat kan door een upgrade van de woning met onder meer gevelaanpak, slimme installaties en eigen energieopwekking. Woningeigenaren die hun woning Nul op de Meter willen maken kunnen hiervoor een Energiebespaarlening tot maximaal € 50.000,- per woning aanvragen. Zowel particulieren als VvE’s kunnen een Energielening voor een Nul op de Meter woning aanvragen.
Comfortabel en energiezuinig huis
De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds. Het Nationaal Energiebespaarfonds stimuleert particuliere woningeigenaren om energiezuinige maatregelen te treffen. Een comfortabel en energiezuinig huis kan bijdragen aan een lagere energierekening en aan waardebehoud van de woning. Een slimme investering dus.
Nul op de Meter? vergeet het maar Mw. van Santen.