Zonder Feyenoordstadion sociale huurwoningen in gevaar
Als nieuw Feyenoordstadion niet doorgaat staat betaalbaarheid woningen Feynoord City onder druk, aldus de Rotterdamse wethouder Van Gils.
Om sociale woningbouw betaalbaar te houden op het terrein van het geplande Feyenoord City is subsidie uit de Woningbouwimpuls noodzakelijk. Zonder die subsidie kunnen niet de woningen worden gebouwd die voldoen aan de gemeentelijke eisen voor onder andere het aandeel sociale woningbouw. Dit schrijft wethouder Arjan Van Gils (D66) aan de Rotterdamse gemeenteraad.
Grondexploitatie
Nu Feyenoord de ontwikkeling van een nieuw stadion in april heeft stilgelegd, is het hele plan voor het gebied op losse schroeven komen te staan. De Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas heeft verkend of een plan zonder stadion mogelijk is. 'Uit deze verkenning van de stichting komt naar voren dat een grondexploitatie zonder stadion moeilijk haalbaar te maken is en daarmee de betaalbaarheid van de woningbouw onder druk komt te staan', schrijft Van Gils aan de raad. Zonder stadion zouden de gemeentelijke gronden een lagere kwaliteit en een lagere waarde hebben.
Op termijn
Vooralsnog gaat Rotterdam er vanuit dat Feyenoord 'op termijn' nog steeds een nieuw stadion wil en dat er geen andere plek voor is dan de nu gekozen plek. 'Inzet is', zo schrijft burgemeester Aboutaleb in een brief waarin B&W de raad informeren over de ontwikkelingen van het Feyenoord-gebied, 'om bij voorkeur het hele bestemmingsplan in stand te houden, om zowel het stadion mogelijk te houden als de woningbouw zoveel mogelijk zeker te stellen.'
In gesprek
Het Rotterdamse gemeentebestuur is, zo blijkt uit de brieven, in gesprek met het ministerie van Binnenlandse Zaken over het handhaven van de Woningbouwimpuls, ondanks het wegvallen van de bouw van het nieuwe Feyenoordstadion.
Plaats als eerste een reactie
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.