Advertentie
financiën / Nieuws

Gemeenteambtenaren stemmen over cao

Alle circa 180.000 gemeenteambtenaren kunnen woensdag aangeven wat zij denken van het eindbod dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in de cao-onderhandelingen met de vakbonden op tafel heeft gelegd. De onderhandelingen liepen anderhalve maand geleden vast op het loon.

16 december 2009
Digitaal stemmen
De bonden wilden 1,5 procent structureel meer salaris. De VNG bood alleen een eenmalige uitkering van 1 procent aan het einde van het jaar. Volgens de VNG is er geen ruimte voor een hoger loon. De bonden in de publieke sector hebben samen een referendum georganiseerd. Alle gemeenteambtenaren, leden en niet-leden, kunnen hun mening geven. Zij kunnen digitaal, maar ook per post stemmen. De uitslag wordt na het weekeinde verwacht. Ook bij de waterschappen en de provincies is het cao-overleg vastgelopen. Ook daar hanteren de werkgevers in lijn met de wensen van het kabinet de nullijn, terwijl de bonden een structurele loonsverhoging eisen.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

J. Hinsen / sr beleidmedewerker
Ook gemeenteambtenaren worden met een vermindering van het besteedbaar inkomen geconfronteerd!! Een algemene salarisverhoging is op zijn plaats!
Steven de Jong / Salarisadminstrateur
Waarom wel de Rijksambtenaren en het onderwijspersoneel ontzien. Alle ambtenaren zouden op dezelfde lijn moeten zitten qua koopkrachtbehoud, zij krijgen zelfs nog iets extra's.

Kom met een structurele loonsverhoging en laat het persoonsgebonden opleidingsbudget varen! Dit is een sigaar uit eigen doos, de totale kosten over 3 jaar is vaak minder dan het opleidingsbudget nu. De werkgevers kunnen goed rekenen, ik snap alleen niet waarom de werknemersdelegaties hierachter staan.
Willem Kamps / Ambtelijk secretaris OR
Was dat gisteren of is dat volgende week? En hoe, waar?
Overigens, een structurele verhoging lijkt mij op z' n plaats. Als ambtenaar - waar verder niks mis mee is - ben je altijd de pineut als er op een of andere manier bezuinigd moet worden. Kijk ook maar naar de pensioenbijdrage. Er wordt op linke wijze belegd, er wordt biuitensporig verlies geleden en wie mag ervoor opdraaien?
Advertentie