Dekkingsgraad ambtenarenpensioenfonds blijft ondermaats
De dekkingsgraad van pensioenfonds ABP staat nog steeds op 94 procent. De dekkingsgraad van ABP ligt nog altijd ver onder de wettelijk vereiste 105 procent.
De dekkingsgraad van pensioenfonds ABP is in de maand november gelijkgebleven op 94 procent. Dat maakte het grootste pensioenfonds van Nederland vrijdag bekend.
In oktober herstelde het fonds nog licht van de klap na het derde kwartaal toen de dekkingsgraad door de dalende rente flink omlaag ging. Graadmeter
De dekkingsgraad is een belangrijke graadmeter voor de financiële gezondheid van pensioenfondsen. Een dekkingsgraad van 94 procent betekent dat tegenover elke 100 euro die ABP nu of in de toekomst uitbetaalt een vermogen van 94 euro beschikbaar is.
Meegroeien uitgesloten
Eerder meldde ABP al dat het uitgesloten lijkt dat de pensioenen komend jaar zullen meegroeien met de salarisontwikkeling. De dekkingsgraad, de verhouding tussen de bezittingen en de verplichtingen, ligt nog altijd ver onder de wettelijk vereiste 105 procent.
Deelnemers
ABP is het bedrijfstakpensioenfonds voor werkgevers en werknemers bij de overheid en het onderwijs. Bij het fonds zijn circa 2,8 miljoen deelnemers aangesloten.
Reacties: 10
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Een hoeveel is er nog beschikbaar voor het redden van het door onszelf gespaarde pensioentje? Nada, alleen maar hogere premies, langer werken, afwaarderen enz. And the reason is: VERGRIJZING!! Laat mij niet lachen. Hoelang laten wij ons nog voor de gek houden door de witteboordencriminelen in den Haag, bij het ABP, in Brussel en bij de banken?
Tevens zijn er spelregels vastgelegd omtrent penisoenopbouw en uitkering ervan. De werkgevers, vakbonden en overheid zijn hieraan gebonden.
Decenia lang zijn de premies laag gebleven omdat de beleggingsresultaten goed waren. Zelfs zo goed, dat de overheid via wetgeving in de pensioenpot kan graaien zonder dat de pensionado's daar direct iets van merkten.
De pensioenfondsen staan niet los van de wereldeconomie. Aangezien zij beleggingen hebben, fluctueren deze mee.
Mocht je denken dat je het allemaal beter kunt, houd er rekening mee dat een groot spaarbedrag op je rekening veel meer gevaar loopt. En ben niet zo dom, om te denken dat je het beter weet.
Mocht je denken dat je je geld naar het buitenland kunt brengen, de overheid heeft daarvoor iets op bedacht, namelijk het Financiele Noodwetje. In het kort: je krijgt dan een aanslag van de fiscus over geschat in het Buitenland.