Advertentie
financiën / Nieuws

Dekkingsgraad ambtenarenpensioenfonds blijft ondermaats

De dekkingsgraad van pensioenfonds ABP staat nog steeds op 94 procent. De dekkingsgraad van ABP ligt nog altijd ver onder de wettelijk vereiste 105 procent.

09 december 2011

De dekkingsgraad van pensioenfonds ABP is in de maand november gelijkgebleven op 94 procent. Dat maakte het grootste pensioenfonds van Nederland vrijdag bekend.

Klap
In oktober herstelde het fonds nog licht van de klap na het derde kwartaal toen de dekkingsgraad door de dalende rente flink omlaag ging. Graadmeter

De dekkingsgraad is een belangrijke graadmeter voor de financiële gezondheid van pensioenfondsen. Een dekkingsgraad van 94 procent betekent dat tegenover elke 100 euro die ABP nu of in de toekomst uitbetaalt een vermogen van 94 euro beschikbaar is.

Meegroeien uitgesloten

Eerder meldde ABP al dat het uitgesloten lijkt dat de pensioenen komend jaar zullen meegroeien met de salarisontwikkeling. De dekkingsgraad, de verhouding tussen de bezittingen en de verplichtingen, ligt nog altijd ver onder de wettelijk vereiste 105 procent.

Deelnemers

ABP is het bedrijfstakpensioenfonds voor werkgevers en werknemers bij de overheid en het onderwijs. Bij het fonds zijn circa 2,8 miljoen deelnemers aangesloten.

Reacties: 10

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kaas !
Onmiddellijk alle pensioenuitkeringen fors omlaag.
Jan / adviseur
Deels leeggeklauwd door de overheid. Advies aan jongeren: nooit jezelf met een dergelijke werkgever inlaten. Onbetrouwbaar. Een dergelijke actie neigt naar gelegaliseerde diefstal. Of staatscorruptie.
pieter / wegkijker
Het pensioen stijgt niet mee met de salarisontwikkeling. Als dit klopt dan daalt het pensioen, want de salarisontwikkeling is bij mijn weten nihil.
gerrie
Baas blijven over je eigen centjes. Een ander niet jou geld laten beheren. Les 1 economie op school. Wat zijn veel mensen toch ontzettend naief.
G. Nijensteen / programmamanager bedrijventerreinen
Kan er bij kortingen svp onderscheid worden gemaakt naar die hun pensioen genieten op basis van eindloon en die op basis van middelloon? Lijkt me verdedigbaar uit oogpunt van solidariteit.
hoe lang nog?
Wanneer worden de € 30 miljard euris, die de staat in goede tijden uit het pensioenfonds heeft gejat, teruggestort? Hoeveel heeft ABP bijgedragen aan de miljarden ten behoeve van de fraudeurs in Griekenland? In ieder geval heeft onze regering daarvoor genoeg miljarden beschikbaar. Nu ook nog een gigantisch noodfonds voeden voor Italië, Spanje, Portugal, Ierland, België ....Wie heeft er ooit onderzoek gedaan naar het uitgavenpatroon van het ABP en de deskundigheid van de duur betaalde beleggers van onze centjes? Hoeveel miljarden gaan er jaarlijks naar de grootgraaiers in Brussel? Hoeveel miljarden waren er beschikbaar voor de banken voor het kunnen blijven betalen van de gigantische salarissen en bonussen?

Een hoeveel is er nog beschikbaar voor het redden van het door onszelf gespaarde pensioentje? Nada, alleen maar hogere premies, langer werken, afwaarderen enz. And the reason is: VERGRIJZING!! Laat mij niet lachen. Hoelang laten wij ons nog voor de gek houden door de witteboordencriminelen in den Haag, bij het ABP, in Brussel en bij de banken?

Janssen / Boekhouder
Ik ben van mening dat er geen pensioenprobleem is. De pensioenpot is gevuld door de betaling van premies (werknemer (33%) en de werkgever (66%) en de beleggingsresultaten.





Tevens zijn er spelregels vastgelegd omtrent penisoenopbouw en uitkering ervan. De werkgevers, vakbonden en overheid zijn hieraan gebonden.





Decenia lang zijn de premies laag gebleven omdat de beleggingsresultaten goed waren. Zelfs zo goed, dat de overheid via wetgeving in de pensioenpot kan graaien zonder dat de pensionado's daar direct iets van merkten.





De pensioenfondsen staan niet los van de wereldeconomie. Aangezien zij beleggingen hebben, fluctueren deze mee.





Mocht je denken dat je het allemaal beter kunt, houd er rekening mee dat een groot spaarbedrag op je rekening veel meer gevaar loopt. En ben niet zo dom, om te denken dat je het beter weet.





Mocht je denken dat je je geld naar het buitenland kunt brengen, de overheid heeft daarvoor iets op bedacht, namelijk het Financiele Noodwetje. In het kort: je krijgt dan een aanslag van de fiscus over geschat in het Buitenland.
Jan
Het is maar een theoretisch tekort, ontstaan doordat de rente kunstmatig laag gehouden wordt om de economie te stimuleren. Waarom kan niet meteen al worden uitgegaan van de gemiddelde rente over een opschuivende periode van de afgelopen 10 jaar? Dan is meteen het probleem (wat dus eigenlijk geen probleem is) opgelost.
hans
zie hierover ook: https://www.binnenlandsbestuur.nl/financien/nieuw …
willem / AOWer opzichter BWT
Vermanend en ernstig hebben pensioenfondsen verstaan gekregen om hun dekkingsgraad op pijl te houden. De sancties zijn ontaard in beloningen! In plaats van opzouten met de handel was hun smerige streek: pensioenkortingen en verhoging van de premie; dus nog meer inkomsten. De bonussen zijn fors toegenomen evenzo het personeelsbestand met flinke salarissen. Een leger van psychologen, economen en communicatiedeskundigen moeten de meute van deelnemers en gepensioneerden in de ban houden met veelal winderige en vermoeiende klaagmantra's. En gaat de dekkingsgraad omhoog zoals bij diverse fondsen nu gebeurd, kun je naar een herstel van uitkering fluiten evenals een indexering. En gaat de premie omlaag, dan gaat eveneens het recht op uitkering omlaag. Altijd alles ten voordele van pensioenfondsen zelf. O, wat zal de afschaffing van de verplichtstelling een grote zegen zijn voor velen! Het wordt de hoogste tijd dat mensen op de scholen les krijgen over een goed financïëel beheer te voeren in plaats van paternalistisch alles te slikken wat broodprofeten je door de strot douwen, met wet en chantage! Het ABP blaft nu dat de dekkingsgraad weer op orde is, maar blaft niet : we gaan beloften weer inlossen. Hun kretologiekracht is slechts misleidend en zonder herstelbelofte zoals ze altijd al herhalend hebben gedaan.
Advertentie