Vernieuwde website waarstaatjegemeente.nl gelanceerd
De website waarstaatjegemeente.nl, waar relevante sturingsinformatie voor gemeenten te vinden is, heeft een nieuwe look en nieuwe mogelijkheden. De vernieuwde site werd maandag gelanceerd.
De website waarstaatjegemeente.nl, waar relevante sturingsinformatie voor gemeenten te vinden is, heeft een nieuwe look en nieuwe mogelijkheden. De vernieuwde site werd maandag gelanceerd.
Dashboard
Op de website is informatie te vinden voor bestuurders, raadsleden en gemeentesecretarissen over bijvoorbeeld sociaal domein, veiligheid en duurzaamheid. De nieuwe versie heeft een andere look gekregen. De grootste verandering is een nieuw dashboard met vijftien thema’s waarmee bestuurders benodigde informatie in luttele seconden kunnen vinden. ‘De website is een stuk gebruiksvriendelijker geworden. Er is geen nieuwe informatie toegevoegd, maar deze is wel op een meer inzichtelijke manier gepresenteerd.
Spitten
Voorheen was het flink spitten tot de juiste cijfers gevonden waren. Nu zijn deze zo paraat en bovendien gesorteerd op onderwerp, zo vertelt een woordvoerder van KING. ‘Van ieder onderwerp hebben we actuele cijfers. Uit welke periode die afkomstig zijn kan echter per onderwerp verschillen. Veel informatie komt uit 2014 of 2015, maar soms zitten er ook cijfers uit 2013 bij omdat er nog geen nieuwe informatie is vrijgegeven. Voor sommige onderwerpen is dat een lang proces.' Er komt in samenwerking met VNG binnenkort ook nieuwe informatie bij, zo meldt KING. 'Deze zomer is er informatie beschikbaar vanuit de gemeentelijke monitor sociaal domein. Hiermee wordt inzicht gegeven in gebruik, tevredenheid, wijkprofiel en early warning items op het gebied van de Wmo, Jeugdwet en Participatiewet. Zo wordt de informatie die nu al beschikbaar is over het sociaal domein op Waarstaatjegemeente.nl verder verrijkt.'
Favorieten
Het is met waarstaatjegemeente.nl mogelijk om favoriete onderwerpen te bewaren. Daardoor hoeven gebruikers niet telkens opnieuw naar het dashboard om bepaalde cijfers opnieuw te zoeken. De gegevens zijn afkomstig uit verschillende bronnen en onderzoeken, waaronder peilingen bij burgers en ondernemers, het CBS, UWV en ministeries. De informatie is handig vergelijkbaar met andere gemeenten en openbaar toegankelijk voor iedere geïnteresseerde zoals inwoners, onderzoekers en media. Het vergelijken van informatie kan volgens KING meer inzicht en informatie opleveren bij besluitvorming, maar ook helpen bij agenda vorming, verantwoording of onderzoek.
Plaats als eerste een reactie
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.