Kennisnet en ICT op School fuseren
Na een jaar praten gaan Kennisnet en ICT op School samen. De nieuwe organisatie richt zijn aandacht komend jaar voornamelijk op het verbeteren van digitaal lesmateriaal en deskundigheidsontwikkeling.
Na een jaar praten gaan Kennisnet en ICT op School samen. De nieuwe organisatie richt zijn aandacht komend jaar voornamelijk op het verbeteren van digitaal lesmateriaal en deskundigheidsontwikkeling.
“Het heeft helemaal niet lang geduurd”, riposteert Toine Maes, directeur van Kennisnet en beoogd topman van de samengevoegde organisatie. Zeker niet als je bedenkt dat het besluitvormingstraject voordat hij uiteindelijk in augustus kon beginnen aan de besprekingen om de organisaties daadwerkelijk samen te voegen, liep langs het ministerie van Onderwijs, de onderwijsorganisaties en de Tweede Kamer.
Kennisnet en ICT op school hebben deels overlappende doelstellingen, maar benaderden de problematiek vanuit verschillende invalshoeken. Kennisnet doet dat vanuit de eindgebruiker, dus leerling en docent, terwijl ICT op school zich meer richtte op schoolbesturen en de ICT-coördinatoren. Dat leverde verwarring op en af en toe dubbel werk waaruit soms een competentiestrijd ontstond, zo bleek vorig jaar uit een evaluatie.
Maes kan de komende drie jaar over het samengevoegde budget van de organisaties beschikken. Medio 2007 volgt een nieuwe evaluatie. Overigens heeft de samenvoeging geen afslanking tot gevolg.
De nieuwe organisatie, die Stichting Kennisnet ICT op school gaat heten, richt zijn aandacht komend jaar voornamelijk op het verbeteren van de aanbodkant van digitaal lesmateriaal en deskundigheidsontwikkeling met betrekking tot het integreren van dat materiaal in het onderwijs. “Wanneer je van een afstand kijkt, lijkt het misschien of er weinig is gebeurd”, geeft Maes toe. “Het gaat nog veel om uitproberen en raakt de grote massa niet.” Hij wijst echter op een grote hoeveelheid webgebaseerd materiaal dat beschikbaar is of kan komen. “Wij moeten samen met de traditionele uitgevers en het onderwijsveld een modus vinden voor een toekomstvast businessmodel voor het gebruik van dat materiaal.” (Thijs Doorenbosch)
Plaats als eerste een reactie
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.