Advertentie
digitaal / Nieuws

Twente spaart alvast 17.000 postzegels uit

De Berichtenbox op Mijnoverheid.nl gaat voor gemeenten daadwerkelijk van start. Het Gemeenschappelijk Belastingkantoor Twente heeft de primeur.

19 februari 2014

De Berichtenbox op mijnoverheid.nl gaat voor gemeenten daadwerkelijk van start. Het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente heeft de primeur, met 17.000 digitaal verstuurde aanslagen.


Aanslagen digitaal
De inwoners van Enschede, Almelo, Losser, Hengelo, Borne, Oldenzaal en Haaksbergen krijgen volgende week de gecombineerde aanslag gemeentebelastingen en de WOZ-beschikking digitaal toegestuurd in hun Berichtenbox op MijnOverheid. Tenminste, als ze zich bij MijnOverheid hebben aangemeld. Het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT) is de eerste instantie die de aansluiting en het gebruik ervan daadwerkelijk voor elkaar heeft. Op korte termijn volgen ook de gemeenten Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam, Zoetermeer en Meppel.

Ruim een miljoen
Volgens mijnoverheid.nl-beheerder Logius hebben inmiddels meer dan één miljoen mensen zich aangemeld voor een account op de overheidsomgeving - en dus ook voor het openstellen van een persoonlijke Berichtenbox op die site. Het merendeel van die burgers ontvangt een zorgtoeslag van de Belastingdienst (die veel reclame maakt voor de Berichtenbox) of communiceert op deze manier met UWV of RDW. Gemeentelijke deelname aan de Berichtenbox begint nu op gang te komen. In het werkgebied van GBT zijn er inmiddels volgens stafadviseur René Elders 17.000 gebruikers van de Berichtenbox, waarvoor dus een papieren poststuk wordt uitgespaard. "Met ongeveer 88 cent per poststuk tikt dat wel aan", zegt hij.

Volgend jaar de helft
Twentenaren uit één van de genoemde gemeenten die nog geen MijnOverheid-account hebben en zich nu alsnog aanmelden krijgen overigens de jaarlijkse aanslag voor 2014 nog gewoon op papier, want die is al onderweg. Die van 2015 komt dan wel via de Berichtenbox. "Onze verwachting is dat volgend jaar de helft van de 120.000 inwoners de aanslag dan digitaal zal krijgen." Elders hoopt vooral via de regionale media te promoten dat Twentenaren op het digitale kanaal overstappen.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hannes Haganum / kritisch lezer
Moet ik hier blij van worden ? Het is veel belangrijker om te bezuinigen op de bureaucratie. Postbode was ooit een eerzaam en nobel beroep. Aan regeltjesneukers hebben we in Nederland al een ruim overschot.
Eindhovenaar
Er staat "Op korte termijn volgen ook de gemeenten Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam, Zoetermeer en Meppel."

Hoezo volgen? De gemeente Eindhoven heeft mij haar aanslag al digitaal zo gestuurd...
Advertentie