Advertentie

Aalderink bedolven onder bloemen en mails

Twee taarten, 25 bossen bloemen, 400 mailtjes, 3 tv-optredens, 3 radio-interviews, 4 interviews aan de schrijvende pers en een ontelbare hoeveelheid tweets. Henk Aalderink heeft het geweten dat Binnenlands Bestuur bekendmaakte dat de burgemeester van Bronckhorst was verkozen tot beste lokale bestuurder van 2012. ‘Als je burgemeester wordt is de aandacht minder’, zegt hij.

18 februari 2013

Twee taarten, 25 bossen bloemen, 400 mailtjes, 3 tv-optredens, 3 radio-interviews, 4 interviews aan de schrijvende pers en een ontelbare hoeveelheid tweets. Henk Aalderink heeft het geweten dat Binnenlands Bestuur bekendmaakte dat de burgemeester van Bronckhorst was verkozen tot beste lokale bestuurder van 2012.

‘Als je burgemeester wordt is het minder’, zegt een overdonderde Aalderink vanuit het gemeentehuis in het Gelderse Hengelo over de vele felicitaties die hij de afgelopen dagen in ontvangst mocht nemen. ‘Het zijn met name de kleine toevoegingen van mensen die me veel doen. Iedereen schrijft er wel iets persoonlijks bij’, zegt hij.

Matchfixing

Felicitaties stroomden ook binnen van zijn medestrijders, de negen andere bestuurders die waren genomineerd voor de prijs. Onno van Veldhuizen, burgemeester van Hoorn en nummer 2, belde hem meteen. Van de nummer 9, burgemeester Arno Brok van Dordrecht, kreeg hij een boekje. Eberhard van der Laan, die als burgemeester van Amsterdam derde werd, stuurde hem een grappige tweet. ‘Daarin stond: "Henk Aalderink één, Onno van Veldhuizen op twee, Van der Laan op drie: hier moet sprake zijn van matchfixing." Ik reageerde: "Nu snap ik ook waarom Ajax zo vaak kampioen wordt." Daarna was het stil uit Amsterdam’, lacht Aalderink.

Hate-mails blijven uit

Hatemails of negatief getinte tweets heeft hij, min of meer tot zijn eigen verbazing, nauwelijks ontvangen als reactie op zijn uitverkiezing. Op de site van Binnenlands Bestuur stond er welgeteld één, uit onvrede met zijn voornemen om vorig jaar met de dodenherdenking in Vorden ook langs de graven van Duitse soldaten te lopen. ‘Bij mijn verkiezing tot EuroNederlander van het jaar, in 2012, ontving ik wel veel hate-mail van reaguurders. Toen kregen zelfs mensen die mij feliciteerden met mijn uitverkiezing ervan langs’, zegt hij. ‘Nu bleven reacties met dat soort heftigheid uit. Je zou kunnen denken dat het iets met het lezerspubliek van Binnenlands Bestuur te maken heeft. Maar dat klopt niet, want mijn verkiezing stond ook uitgebreid in de krant.’

Felicitaties gemeenteraad

Hoewel vele bloemen zijn werkkamer sieren en het nog steeds felicitaties regent, is het wat Aalderink betreft vanaf vandaag weer business as usual. ‘Gewoon weer aan het werk’, zegt hij. Eén moment zal er in Bronckhorst in elk geval nog even bij de eervolle prijs worden stilgestaan. Eind februari neemt de gemeenteraad er even een moment voor om haar voorzitter te feliciteren met de benoeming.

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

O. ten Hove
Iemand die de Nederlandse oorlogsslachtoffers schoffeert kan nooit de beste bestuurder zijn. Waarschiujnlijk heeft de rotary-club en andere schimmige vvd-clubkjes de verkiezingen gemanipuleerd wat niet moeilijk is omdat het digitaal gebeurde.



Een blunder dus voor Binnenlands Bestuur
J. Kop
En goed nieuws voor Joschke: lopen langs Duitse graven (want hebben we het over ?) was toegestaan volgens gerechtshof.
Kritikus / Geen Hagenees
Gooi er maar een Godwin tegenaan, hè Joschke. Dat is de gekende reactie van de linkse gutmensch als hij geen argumenten meer heeft.



Neem eens een voorbeeld aan de Fransen. Zij hebben nog veel meer geleden onder de Duitse bezetters (want ook WO I). Toch worden daar jaarlijks GEZAMENLIJKE dodenherdenkingen gehouden. Niemand voelt zich geschoffeerd, iedereen begrijpt dat de Wehrmachtsoldaten ook een soort van slachtoffers waren.



Henk Aalderink verdient een groot compliment dat hij de 10 Duitse graven betrekt in de 4 mei-herdenking. En maak je geen zorgen: Alleen in Vorden liggen Duitse graven. Het betreft 10 zeer jonge soldaten van nog gen 20 jaar oud. Alle overige gesneuvelde Duitse soldaten liggen op de centrale begraafplaats in Ijsselstein.
Joschke
Wat de Fransen doen, hoeven de Nederlanders niet na te volgen. En wat de Fransen doen is nationaal beleid en afgestemd met de Duisters waarover werd nagedacht en beleid werd ontwikkeld. Terwijl Aalderink dorpspolitiek bedrijft en niet nadacht wat hij deed. Het argument is nog steeds dat de essentie van Doderherdenking gaat om de Nederlandse slachtoffers... Het lijkt er dat Janpiet geet argumenten heeft...
willem / spindokter
vandaag zeker de krant niet gelezen





http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/plan …
Louis
Duitse soldaten uit WOII in Nederland, in zijn eigen gemeente, herdenken, en Nederlandse werklozen uit zijn eigen regio in Duitsland tewerkstellen.



De beste lokale bestuurder van 2012. Hahaha!



Binnenlands Bestuur verdient inderdaad de Zilveren Zotskap 2012/13!
Advertentie