Advertentie

Nederland telt 342 gemeenten in 2023

Peter Rehwinkel wordt waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Voorne aan Zee.

21 december 2022
telraam---shutterstock-1427840642.jpg

Nederland zal in 2023 bestaan uit 342 gemeenten, twee minder dan nu.  Na een herindeling gaan Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne vanaf 1 januari verder als de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Waarnemend burgemeester wordt Peter Rehwinkel.

Secretaris-directeur Gemeenschappelijke Regeling Jeugdwet en Wmo Midden-Holland

Leeuwendaal in opdracht van Gemeente Gouda
Secretaris-directeur Gemeenschappelijke Regeling Jeugdwet en Wmo Midden-Holland

Projectleider concernonderdelen

JS Consultancy
Projectleider concernonderdelen

Herindelingsverkiezingen

In 2021 telde Nederland nog 352 gemeenten. Dit jaar waren dat er na meerdere herindelingsverkiezingen 344. Met ingang van 1 januari 2023 zullen er volgens de VNG 342 gemeenten zijn - dan gaan de Zuid-Hollandse gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne verder als de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. 

Fractievoorzitters

Peter Rehwinkel wordt waarnemend burgemeester van Voorne aan Zee. Na het zomerreces zal de commissaris van de koning met de fractievoorzitters bespreken wanneer de opvolger zal worden gekozen. Rehwinkel was eerder burgemeester van Groningen, Naarden, Dijk en Waard, Bergen en Zaltbommel. Ook was hij lid van zowel de Eerste als de Tweede Kamer.

Gemeenteraad

Op 23 november 2022 werden tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen gehouden in Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne. Deze drie gemeenten namen in verband met de voorgenomen herindeling niet deel aan de reguliere gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie