Advertentie
sociaal / Nieuws

Mirjam Sterk ambassadeur jeugdwerkloosheid

Mirjam Sterk (CDA) wordt de nieuwe ambassadeur jeugdwerkloosheid. Zij gaat gemeenten en bedrijven benaderen om iets te doen tegen de jeugdwerkloosheid, die inmiddels tot 15 procent is opgelopen.

03 april 2013

Oud-CDA-Kamerlid Mirjam Sterk wordt de nieuwe 'ambassadeur jeugdwerkloosheid'. De ministers Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) en Jet Bussemaker (Onderwijs) hebben dat woensdag bekendgemaakt tijdens een werkbezoek aan een mbo-college in Lelystad.

Jeugdwerkloosheid 15 procent
Sterk (39) was van 2002 tot 2012 lid van de Tweede Kamer voor het CDA, de laatste 2 jaar als vicefractievoorzitter. Als ambassadeur gaat ze een rol spelen bij het terugdringen van de jeugdwerkloosheid, die door de crisis is opgelopen tot 15 procent. Het kabinet heeft eerder aangekondigd 50 miljoen euro extra vrij te maken om de werkloosheid onder jongeren te bestrijden.

Migrantenjongeren
Sterk moet de komende 2 jaar onder meer bij gemeenten en werkgevers aandringen op werkplekken voor werkloze jongeren. Asscher zei eerder dat de ambassadeur er ook voor moet zorgen dat migrantenjongeren zo min mogelijk buitenspel komen te staan.

Rekening gepresenteerd
Sterk zei in een eerste reactie op haar benoeming: ,,Wie de jeugdwerkloosheid nu niet aanpakt, krijgt straks de rekening gepresenteerd. Daarbij kunnen we alleen succes behalen als we het met elkaar doen. Als ambassadeur ga ik mijn best doen om al die mensen slim en succesvol samen te laten werken zodat de kansen voor onze jongeren op een goede toekomst vergroot worden.''

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Henk Bongers / burger
Heb voor de invulling van dit ambassadeurschap nergens een duidelijke opdracht en taakstelling gezien en kan dus niet volgen of de opdracht volgens de taakstelling wordt uitgevoerd. Vraag me af of dit niet kan worden uitgevoerd door een al aanwezige ambtenaar. Kan me niet voorstellen dat dit gaat werken. Een van de eerste opmerkingen van mevrouw Sterk was gericht op het gaan sturen van jongeren.

In een programma op TV zag ik jongeren die het zat zijn om achter van alles aan te lopen en zelf het heft in handen nemen en eigen bedrijfjes beginnen.

Daar hoor ik mevrouw Sterk niet over.

Ben ook benieuwd waar deze ambassadeur nu onder ressorteert en wat de kosten zijn van het ambassadeurschap met aanhang van bureaumedewerkers en organisatie.

Of moet ik het zo zien dat er op deze manier weer een ex-kamerlid aan een baantje wordt geholpen.

Henk
True
Werkeloze migrantenjongeren rijmen niet met het "migranten gaan ons pensioen betalen" sprookje.



btw. gefeliciteerd met je baantje, handig zo´n circuit.

Hoeveel schuift het? Of is het een erebaantje met behoud van wachtgeld?
dre / bestuur
Het mag weer wat kosten kijk ook eens naar de oudere die thuis lopen en geen baan meer krijgen.

Nederland op zijn smalst om een ambassadeur te benoemen voor jongeren.

Er wordt met twee maten gemeten en denk dat dit niet kan weer iemand die geen baan kan krijgen en graait uit een pot .

DE vouw van 50 miljoen over een half jaar is het geld op en dan!!
Advertentie