Een op de twaalf in bijstand vindt werk
Een op de twaalf bijstandsgerechtigden heeft vorig jaar een baan gevonden. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Eind 2008 hadden ruim 297.000 personen jonger dan 64 jaar een bijstandsuitkering.
Van de gemeenten met meer dan 50.000 inwoners was de overgang van bijstand naar werk het grootst in Terneuzen (18 procent), Roosendaal (15 procent) en Leeuwarden (14 procent). De overgang was naar verhouding het laagst in de gemeenten Hilversum (6 procent), Amsterdam (5 procent) en Westland (4 procent).
Grote steden
Van de vier grote steden had Rotterdam met 9 procent de meeste personen die vanuit de bijstand werk hebben gevonden.
Reacties: 3
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
En met deze instelling (Nederland kenniseconomie) wordt vergeten dat niet iedereen dit aankan, want er zijn ook stratenmakers en zo nodig. En die komen dan weer uit Polen, want die werken zo lekker hard. Dat deden de Turken en Marokkanen in de jaren zestig en zeventig ook. Totdat ze verblijfs- en uitkeringsrechten kregen. We zien de gevolgen, en dat zal ook met de Polen en andere Oost-Europeanen gebeuren.
En laten we ook even de 'urban legend' maar even ontzenuwen. Niet de Marokannen en Turken hebben de Nederlandse economie opgebouwd, zoals zij pretenderen, maar de Nederlanders zelf. Ze kwamen slechts de opgevallen gaten op de Nederlandse arbeidsmarkt invullen die het gevolg waren van de massale emigratie van Nederlanders in de jaren 50 en de aantrekkende economie in de jaren zestig.
Zoals Pim berekende, ze hebben meer gekost dan dat ze opleverde want heel veel, en zeker in de grote steden, bijstandstrekkers zijn allochtoon.