Kritiek op 'angstcampagnes' waterschapsverkiezingen
'Misplaatste bangmakerij', valt op twitter te lezen. En 'blij dat er geen energiemaatschappijverkiezingen worden gehouden 'kiezen of bevriezen''.
De waterschappen zaaien angst met hun campagnes als ‘Stemmen of Zwemmen’ voor de verkiezingen van 18 maart. Dat is de kritiek op een aantal campagnes van waterschappen die mensen naar de stembus willen trekken.
Opgezwollen
'Misplaatste bangmakerij', valt op twitter te lezen. En 'blij dat er geen energiemaatschappijverkiezingen worden gehouden 'kiezen of bevriezen''. Het gaat ook wel vrij ver wat bijvoorbeeld het Hoogheemraadschap van Rijnland laat zien in de film Windkracht 21, die gisteren in een bioscoop in Leiden in première ging. Daarin wordt een watersnoodramp nagespeeld compleet met opgezwollen muziek en veel ‘angstig gesneden’ fragmenten.
Reddingsboei
Ook waterschap Rivierenland doet er veel aan om mensen het belang van de verkiezingen onder de aandacht te brengen. De boodschap is ook daar dat zonder een waterschap de boel onder water komt te staan. Het waterschap heeft daarvoor onder een reddingsboei met ‘Stemmen of Zwemmen’ tot beeldmerk van zijn campagne genomen, die onder meer op de twintig auto’s van het waterschap te zien zijn.
Meisje
Daarnaast heeft Rivierengebied een poster uitgebracht met een meisje op een dijk waar het water bijna overheen kolkt. Hopelijk heeft het een zwemdiploma, want ook hier luidt de slogan ‘stemmen of zwemmen' Waterschap Rivierenland trok 250 duizend euro voor de campagne uit, aldus Dagblad De Gelderlander.
bron: Communicatieonline.nl
Reacties: 10
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Beste Kees je hebt werkelijk geen idee wat een waterschap doet. Mocht je dit wel hebben dan zou je reactie volkomen anders zijn. Zonder waterschappen is er een groot probleem! Misschien is het handig om je eens te verdiepen in een waterschap!
Sinds waterschappen worden gerund door bestuurskundigen woon ik boven NAP, gewoon uit voorzorg.
In het regeerakkoord 2012 staat dat de waterschappen op termijn opgeheven moeten worden. Daar blijkt tot nu toe niets van. Maar goed, er taan wel meer zaken in het RA die falikant anders worden uitgevoerd...
Overignes wat ik altijd typisch vind is dat mensenuit het buitenland altijd een beetej jaloers zijn dat wij het waterbestuur zo goed geregeld hebben.
Het zal wel aan de typische Nederlandse klaagcultuur liggen...of gevalletje oikofobie?
Een aparte bestuurslaag verantwoordelijk maken voor het beveiligen van NL tegen dit grootste gevaar is een gouden greep.
Alleen op deze manier wordt voorkomen dat levensbelangrijke investeringen (geld) voor waterveiligheid, het politiek gezien niet kunnen afleggen tegen bv. prestigedrang van politici.
Als je Provincies verantwoordelijk maakt voor waterveiligheid, dan is deze politieke 'potjesschuiverij' aan reeel gevaar. We krijgen dan wellicht prachtige culture elitefeestjes of gesubsieerde wegenprojecten of centra-injecties, maar het gevaar voor ondergelopen wegen en centra wordt dan steeds groter.