Geen subsidie meer voor 'selectieve' dierenambulance
Volgens de gemeente zette de dierenambulance zich onvoldoende in. De dienst wilde de geen gewonde wilde dieren, zoals egels of zwanen, vervoeren, tenzij ze daar een extra vergoeding voor kreeg. De dierenambulance kan jaarlijks al ruim 12 duizend euro subsidie van de gemeente tegemoet zien.
Verantwoordelijkheid
Steffe Bak, wethouder van ondermeer dierenwelzijn, zegt dat de gemeente uiterste pogingen heeft gedaan om met de dierenambulance tot overeenstemming te komen. ‘Al vanaf eind vorige jaar zijn we met de dierenambulance in gesprek geweest hierover. De gemeente neemt nu haar verantwoordelijkheid. Ik vind dat knelpunten bij noodhulp aan dieren nooit ten koste mogen gaan van de dieren’, aldus Bak.
Egels
Volgens de gemeente zette de dierenambulance zich onvoldoende in. De dienst wilde geen gewonde wilde dieren, zoals egels of zwanen, vervoeren, tenzij ze daar een extra vergoeding voor kreeg. De dierenambulance kan jaarlijks al ruim 12 duizend euro subsidie van de gemeente tegemoet zien.
Bewijzen
De dierenambulance Haarlemmermeer zegt zich niet in het beeld dat de gemeente schetst, te herkennen. ‘Waar zijn de bewijzen? Ik heb de klachten niet gehoord. We doen dit al jaren en gaan gewoon verder, met of zonder subsidie. De gemeente kan de pot op’, aldus Jan Terol van de dierenambulance. Hij zegt het verder ‘belachelijk’ te vinden dat de dienst gewonde vogels uit het wild, na ze bij de dierenarts gebracht te hebben voor een behandeling, naar de vogelopvang in Lisse moet brengen van de gemeente. ‘Dat weigeren we. Dat is onze taak toch niet?’.
Voorschriften
De gemeente gaat nu een beroep doen op de dierenambulance die deel uitmaakt van de Dierenbescherming, gevestigd in Haarlem. De dienst zal gewonde dieren volgens de gemeentelijke voorschriften gaan vervoeren. De dierenambulance in Haarlemmermeer is wel gewoon van plan om te blijven rijden en gaat op zoek naar sponsors.
Zorg voor een gewond dier houdt toch niet op bij de dierenarts?