Advertentie
financiën / Nieuws

Muziekcentrum krijgt miljoenen van gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht wil jaarlijks miljoenen extra uittrekken om een goede exploitatie van muziekcentrum TivoliVredenburg mogelijk te maken. De jaarlijkse huur wordt omlaag geschroefd met 1,856 miljoen euro.

17 mei 2016

De gemeente Utrecht wil jaarlijks miljoenen extra uittrekken om een goede exploitatie van muziekcentrum TivoliVredenburg mogelijk te maken. De jaarlijkse huur wordt omlaag geschroefd met 1,856 miljoen euro. 

Bedrijfsvoering en programmering
Daarnaast krijgt het centrum jaarlijks 400.000 euro 'om de bedrijfsvoering te versterken en de programmering verder te ontwikkelen''. Daarbovenop krijgt TivoliVredenburg in 2017 eenmalig 1,1 miljoen euro om het eigen vermogen op te krikken.
 

Maatschappelijke en economische waarde
'De maatschappelijke en economische waarde van TivoliVredenburg voor Utrecht is groot. We zetten een streep onder het verleden en geven TivoliVredenburg de ruimte om te investeren, want investeren in TivoliVredenburg is investeren in de groei van de stad', onderbouwt wethouder Kees Diepeveen het steunprogramma. De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over de voorjaarsnota waarin de plannen zijn opgenomen.

Lastenverlichting
De lastenverlichting voor de muziektempel is in ieder geval voorzien voor de jaren 2017-2020. Het extra geld voor TivoliVredenburg gaat niet ten koste van het budget voor andere culturele instellingen in de gemeente. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Frits van Vugt / Public Consulancy & voorzitter van 2 lokale rekenkamers
Ongelofelijk hoe betrokkenen weg lijken komen met dit debacle. Investeringskosten met ong. 60% overschreden. Forse inschattingsfouten (door extern bureau, maar bestuurlijk/ambtelijk omarmd) van de verwachte bezoekers. Slechte controle en toezicht door ambtelijke diensten, die naast elkaar heen werken. Bij oplevering een geluidslek van jewelste, en overigens was het gebouw nog lang niet klaar toen het werd opgeleverd. Gemeentelijk beleid en subsidieregels zijn niet gevolgd. Grote financiële risico's waarvan de eerste nu al bewaarheid zijn geworden.



En wat is de reactie: "de maatschappelijke en economische waarde is erg groot". Waaruit blijkt dat dan? En weegt dat op tegen een investering van 160 miljoen, waar jaarlijks nog eens 9 miljoen bij moet? En waarom 1.1 miljoen voor de al zwaar verliesgevenede uitvoerder? Om straks wachtgelden voor overtollig cultuurpersoneel uit te laten betalen? Tjezus, wanneer stopt dit megalomane gedrag van bestuurders en ambtenaren met andersmans centen (dat van de belastingbetaler) eens? Laat hen voor straf het onderzoek van de Rekenkamer Utrecht uit het hoofd leren......(zie artikel 3-11-2015)
H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
Duidelijk weer zo'n statussymbool, gebouwd via politiek opportunisme zonder een goede baten/uitgaven analyse. En ...... maar pleiten voor nog meer verruiming van het gemeentelijk belastinggebied. Hopelijk worden de burgers van Utrecht bespaard van nog meer (financiële) ellende, maar ik waag het te betwijfelen.
Advertentie