Advertentie
financiën / Nieuws

Ontslag na corruptie gemeente Haarlemmermeer

De directeur van het gemeentelijk onderhoudsbedrijf De Waterwolf in Haarlemmermeer is ontslagen op verdenking van corruptie en fraude. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders in Haarlemmermeer besloten, zo heeft de gemeente zaterdag bekendgemaakt.

10 mei 2010
Topambtenaar
Haarlemmermeer meldde begin dit jaar dat er een onderzoek plaatsvond naar misstanden bij De Waterwolf en corruptie bij de gemeente zelf. Dit gebeurde naar aanleiding van berichten dat een onderaannemer werkzaamheden zou hebben verricht bij de directeur van De Waterwolf en een topambtenaar van de gemeente zonder dat ervoor werd betaald. Het zou gaan om een bedrag van in totaal 20.000 euro.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

bram / lezer
Er zijn gemeenten die ook zo hebben gehandeld en van een koude kermis zijn thuisgekomen toen verdachten werden vrijgesproken. Kostte die gemeenten heel veel geld. Verdacht is nog niet schuldig!!!
Op non aktief stellen is slimmer en bij OM aandringen op spoed wil ook nog wel eens helpen.
O. ten Hove
Inderdaad, een domme actie. Want als bij het strafrechterlijk onderzoek zou blijken dat de prsoon in kwestie onschuldig is, dan heeft de gemeente een probleem. Onrechtmatig ontslag en wellicht ook nog een geval van smaad en laster. Daadkracht is niet altijd goed. Of moet de gemeente Haarlemmermeer iets bewijzen en heeft ze een niet slagvaardig bestuur en zien ze nu een mogelijkheid om zich te profileren...?
Paul / projectleider
Je hebt geen strafrecht nodig om iemand te ontslaan. Ik ga er vanuit dat de persoon in kwestie ook zijn leidinggevende/bestuurs taken niet ínteger'heeft uitgevoerd. Dat is een iets andere bewijslast dan strafrecht.
Jan / ambtenaar
Ik ken iemand die tot in hoogste instantie wegens fraude oneervol is ontslagen op basis van een veroordelende uitspraak van een lagere strafrechter. In hoogste instantie werd hij echter strafrechtelijk vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. De ambtenarenrechter was dus sneller dan de strafrechter. Zijn oneervol ontslag is nooit teruggedraaid. Zeer oneerlijk. Op non-actief stellen totdat de hoogste strafrechter heeft gesproken, is altijd beter!
bram / lezer
Natuurlijk is dat verstandiger Jan. Haarlemmermeer wil waarschijnlijk een signaal afgeven, maar wel een verkeerd signaal. Heb je een hekel aan iemand, gewoon enkele verdachtmakingen in de wereld brengen, aandikken en de persoon is niet meer te handhaven. Vrijspraak in beroep? Helaas de persoon is inmiddels onherstelbaar beschadigd.
Het zal je zelf maar overkomen collegeleden in Haarlemmermeer.......
Advertentie