Advertentie
digitaal / Nieuws

Website GroenLinks minst bereikbaar

De gemeenteraadsverkiezingen zijn in aantocht. Voor de politieke partijen is het dus zaak om goed bereikbaar te zijn voor hun kiezers, ook via internet. Dat blijkt echter bij lang niet alle partijen het geval.

02 februari 2010

Onbereikbaar
De afgelopen maand peilde Uptrends.com de bereikbaarheid van de websites van politieke partijen. Iedere vijf minuten werd gecontroleerd of bezoekers de informatie op de website konden raadplegen. GroenLinks kwam er, met totaal onbereikbare uren, het slechtst vanaf. Ook de sites van het CDA en de VVD waren niet goed bereikbaar.

 

Zondag
Trots op Nederland kwam als beste uit de bus, met honderd procent bereikbaarheid. Ook de ChristenUnie, de PVV en de Partij voor de Dieren waren vrijwel continu bereikbaar. De website van de SGP is niet in het onderzoek meegenomen, omdat deze site iedere zondag gesloten is vanwege de zondagsrust.

Statisch
In het onderzoek werd overigens geen onderscheid gemaakt of een website maar uit een paar statische onderdelen bestaat of dat de site voortdurend wordt aangepast en geupdate met nieuwe informatie, waarbij de kans ook groter is dat er iets mis gaat. Volgens Niels Brinkman van Uptrends.com is dat ook niet belangrijk. ‘Het updaten van informatie duurt maar een paar seconden. Als daardoor de site even niet bereikbaar is, meten we dat wel als “downtime”. We hebben de site onderzocht vanuit het perspectief van een gewone sitebezoeker. Krijgt hij in beeld wat hij opvraagt of niet.’

 

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jaap de Bruijn / Campagnemanager
De cijfers over de afgelopen maand komen (helaas) overeen met onze eigen cijfers. De situatie in de afgelopen weken was overigens niet representatief. Er zijn enkele updates geweest van de software ter voorbereiding op de verkiezingen, waardoor de site enkele keren (meestal 's ochtends tussen 6 en 7 uur) niet beschikbaar was. Daarnaast hebben we eenmaal overdag een storing gehad door een volgelopen databasetabel. GroenLinks monitort de beschikbaarheid van de server zelf ook en tussen maart 2009 en januari 2010 was de beschikbaarheid bijna 100% (in een periode van 10 maanden is de server tweemaal een uur niet beschikbaar geweest). We zijn klaar voor de verkiezingen en hopen dat zoveel mogelijk bezoekers dat de komende tijd willen uitproberen met een bezoek aan groenlinks.nl
E. van Bunnik / oud secretaris van een OR bij GVB-Amsterdam
Er zijn ook andre methoden om de kiezer te werven/informeren.
Bv. regelmatig reageen op forums van lokale informatievoorzieners. In mijn gemeente doen vooral GL-leden aan. De iezer vindt dat vervelend: Altijd weer die "mantra's" ove bomen(niert kappen), vleermuisjes en duuerzaamheid. Geen wonder dat diezelfde reageerder dan gaat lachen als een GL-wethouder 24 uur als John Lennon het bed in kruipt met een Gl-raadslid, vermomd als Yoko Ono.
Mijn gemeente geeft de deelnemende partijen ook op haar eigen site ruimte: Kandidatenlijsten en (belangrijkste) programmapunten zijn daarop te vinden.
En gelet op het feit dat het lokale verkiezingen betreft, bevreemdt het mij dat het onderzoek zich blijkbaar alleen tot landelijke partijen beperkt. Alsof lokale partijen dan niet belangrijk zijn!
Ruud
is dit bericht niet wat overdreven? Beetje tendentieus zelfs? als ik kijk naar de percentages is het verschil minder dan 1%. Waar hebben we het over! Ik heb zelf nog geen problemen ondervonden. Uiteraard is het vervelend als dat (te vaak) gebeurt, maar ik vind het ook een vorm van verwend gedrag om zo veel aandacht te besteden aan iets dat in minder dan 1% van het totaal niet functioneert als beoogd. Als we altijd alles 100% willen laten functioneren, als we fouten niet meer accepteren dan vraagt dat zoveel meer aan systemen en borging, dat hebben we er toch niet voor over? Jammer van het geld om dit soort onzinonderzoeen uit te voeren. Had het lekker aan Giro 555 over gemaakt, dan had dit nog nut!
R.A. (Ron) KRAFT
COMMUNICATIE:

TROTS OP NEDERLAND 100% bereikbaar , dat zegt natuurlijk wel wat.
De naam van Rita verdonk is zelfs als het om "twitter en twitteren " gaat nog meer te bereiken.
Electronisch het piepen of tjilpen komt de
communicatie ten goede , tijdens het muteren enof door het linken snel tot veelzijdige informatie te komen,
waardoor vele mensen dan in een kort tijdbestek op de hoogte worden gebracht van allerlei interessante verwijzingen en nieuwsontwikkelingen.

Dit belooft wat voor de lokale verkiezingen van 3 Maart A.S.

Bij deze is `t dan een extra stimulans voor de kandidaten en vakspecialisten van Trots op Den Haag en Trots op Almere.

1.a ) Eerstens gaat het om de inhoud!
1.b ) Om de collectiviteit!
1.c ) Vindingrijkheid tijdens de Campagne!
2.*** Resultaat: X- aantal ZETELWINST.

Al met al ,U weet het wellicht nog wel veel beter.

Veel sterkte en wijsheid trouwens voor de Nieuwe Politiek in Nederland ,waar we
(vandaag) M O R G E N weer T R O T S op mogen zijn!
Met oprechte dank aan Binnenlands Bestuur BB.
Advertentie