Advertentie
digitaal / Nieuws

Dimpact gaat door met dezelfde leverancier

Dimpact, een softwarecoöperatie van dertig gemeenten, gaat na een nieuwe aanbesteding gewoon verder met de huidige leverancier Atos.

09 februari 2012

Dimpact, een coöperatie van dertig gemeenten die gezamenlijk software hebben aanbesteed, gaat na een nieuwe aanbesteding gewoon verder met de huidige leverancier Atos.

Uitdaging

Dimpact stelt in de aankondiging de markt te hebben 'uitgedaagd' met het vragen van 'een breed palet geavanceerde functionaliteiten en technologie voor een scherpe prijs'. Ter uitbreiding en vernieuwing van de huidige front- en midofficesoftware (voor het faciliteren van elektronische dienstverlening) is ook functionaliteit voor document management, content management en datadistributie nodig. Dat van de zes oorspronkelijke inschrijvers op de aanbesteding uiteindelijk de huidige mid- en frontofficeleverancier Atos is overgebleven, ziet Dimpact als een acceptabele uitkomst.

Speelveld

"Met name het realiseren van een gelijk speelveld vonden we erg belangrijk', stelt Dimpact-directeur René Bal. "Dat heeft geresulteerd in het beste aanbod voor onze leden." Dat gelijke speelveld is volgens DImpact vooral gerealiseerd door in de aanloop van de aanbesteding met behulp van adviseur M&I/Argitek (Wouter Keller) zoveel mogelijk informatie te delen met de zes kandidaat-leveranciers.

Migreren

Van de zes kanshebbers haakten er vier af, waarna Atos en Exxellence overbleven. De laatste was ook betrokken bij de realisatie van de eerste generatie Dimpact-software, maar diens software Emaxx is niet meer in gebruik bij de Dimpact-gemeenten. Omdat Exxellence' voorstel voor de migratie niet aan de minimumeisen voldeed, koos Dimpact voor Atos. Die kan als huidige leverancier nu eenmaal makkelijker migreren naar zijn eigen nieuwe software. Atos moet nog wel een 'proof of concept' opleveren, alvorens bij de eerste gemeenten aan de slag te kunnen.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jacob
....ja, als de eisen aan de migratie erg fors zijn dan moet je niet raar opkijken als je huidige leverancier weer als beste uit de bus komt. De vraag komt bij dan ook mij op "hebben de forse kosten van deze aanbesteding (moeten de deelnemers betalen) de gemeente nu veel meerwaarde opgeleverd?".
Harry / informatie-adviseur
is dit niet iets voor de NMA (want van echte mededinging is natuurlijk geen sprake)
Advertentie