PVV Purmerend wil opnamen ‘Mocro Maffia’ tegenhouden
Volgens de fractie normaliseert de serie geweld.

De lokale PVV-fractie in Purmerend wil dat de gemeente geen toestemming verleent voor het maken van filmopnamen voor de Videoland-serie ‘Tonnano’, een ‘spin-off-serie’ van het populaire ‘Mocro Maffia’. Volgens de PVV normaliseert de serie geweld en zou het college een vergunningaanvraag die door de producenten is ingediend daarom moeten afwijzen.
'Tuig'
‘Alsof wij nog niet genoeg kansloze personages hebben in #PurmerGhetto!’ Zo schrijft de partij op sociale media. ‘Dit college geeft aan zich zorgen te maken over de schietende, stekende, berovende en bommen gooiend tuig maar laat het wel toe om een zelfde soort serie hier te laten filmen voor maffia opnames!’ In een aantal schriftelijke vragen roept de fractie het college op geen toestemming te verlenen voor de opnamen.
Aanvraag
Het lijkt erop dat de PVV inmiddels al te laat is met haar poging de opnamen tegen te houden. Hoewel de gemeente vooralsnog enkel de aanvraag voor de filmopnamen heeft gepubliceerd, en dus nog niet de verleende vergunning, staat op de locatie van de opnamen wel al een geel bord met daarop het verzoek er geen auto’s te parkeren. Zo blijkt uit de berichten die de PVV zelf op sociale media heeft gezet.
Geweld normaliseren
De nieuwe serie, die zich afspeelt rondom het personage ‘Tonnano’ (gespeeld door acteur en rapper Khalid Alterech), volgt een fictieve groep onderwereldfiguren. De voorloper ‘Mocro Maffia’ zat vol met moorden, complotten en verraad. Volgens de lokale PVV fractie normaliseert de serie dat geweld zelfs, en zullen jongeren die zich nu al misdragen (de PVV omschrijft ze als ‘hersenloze hoofdjes’) eerder overgaan op soortgelijke daden.
APV
Volgens de lokale verordeningen van de gemeente Purmerend is voor het maken van professionele opnames voor film of televisie op de openbare weg altijd toestemming van de gemeente nodig. Het aanvraagformulier, dat filmproducenten online kunnen invullen, vraagt onder andere of er gebruik wordt gemaakt van vuurwerk of drones. In het eerste geval is bijvoorbeeld ook toestemming van de omgevingsdienst nodig. Als er nepwapens worden gebruikt moet zelfs de politie instemmen.
Weigeringsgronden
De aanvragen bij de gemeente worden getoetst aan een aantal algemene weigeringsgronden, zo blijkt uit de lokale Beleidsnota Uitvoering en Handhaving. Te weten: de openbare orde, de openbare veiligheid, de volksgezondheid en de bescherming van het milieu. Het is dus zeer twijfelachtig of de gemeente op basis van deze gronden de vergunning zou kunnen weigeren.
Reacties: 3
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
https://www.ad.nl/show/keiharde-slap-in-gezicht-verbijstering-om-nieuwe-sport-op-veronica-wat-straal-je-hiermee-uit~a19f6e9a/?