bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Praktijk als uitgangspunt in vakopleidingen

De praktijk is het uitgangspunt bij de opleidingsprogramma’s die de Bestuursacademie Nederland samenstelt. Ook is er veel aandacht voor competenties.Opleidingen worden continu afgestemd op steeds veranderende situatie binnen de lokale overheid. “De opleidingen zijn zeer actueel en er wordt snel en kundig ingespeeld op veranderingen in wet- en regelgeving”, zo laat Cedeo weten in haar rapport over de klanttevredenheid over de Bestuursacademie.

Trainers uit het werkveld
Het inzetten van docenten en trainers die zelf werkzaam zijn binnen het werkveld maakt dat de praktijk centraal blijft staan in de opleidingen. Het rapport van Cedeo zegt verder “De trainers zijn zeer kundig en hebben een grote praktijkervaring” en “De docenten zijn op de hoogte van alle actualiteiten en nemen dit ook gelijk mee tijdens de opleiding”.

 

Competenties
In de vakopleidingen die de Bestuursacademie organiseert is er veel aandacht voor competenties. Daar waar voorheen het cognitieve aspect (kennis) centraal stond, is er nu veel aandacht voor bijv. communicatieve vaardigheden, politieke en bestuurlijke sensitiviteit en omgevingsbewustzijn.

 

Digitaal
Deelnemers kunnen modulen uit opleidingen steeds vaker als e-learning training volgen. Daarmee kunnen ze de module zelfstandig volgen op het moment dat het hun uitkomt. Modulen kunnen ook in combinatie met e-learning worden gevolgd (blended learning), waarbij klassikale lessen worden afgewisseld met e-learning.

Via de digitale leeromgeving Mijn Academie hebben deelnemers toegang tot alle informatie over de opleiding. Deelnemers kunnen 24 uur per dag en 7 dagen in de week het contact onderhouden met medecursisten, docenten en medewerkers van de Bestuursacademie.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.