Advertentie

Achilles '29 krijgt een week van de gemeente Groesbeek

Eerstedivisieclub Achilles '29 moet binnen een week aangeven wat er met de tonnen subsidie is gebeurd die de gemeente Groesbeek in de club heeft gestoken.

02 september 2013

De kersverse eerstedivisieclub Achilles '29 moet binnen een week duidelijk hebben aangegeven wat er met de tonnen subsidie is gebeurd die de gemeente Groesbeek in de club heeft gestoken voor het bouwen van een nieuw kleedkamercomplex. Anders volgen maatregelen.


Financiële perikelen
Rond Achilles '29, dat als amateurploeg dit jaar aan de betaaldvoetbalcompetitie meedoet, doen verhalen over financiële perikelen de ronde, waarin zelfs het woord faillissement is gevallen. De ploeg zelf spreekt het merendeel daarvan tegen. Voorzitter Derks is in conflict met de Rabobank, maar dat staat los van de beperkte financiële problemen waarin de club verzeild zou zijn geraakt, aldus penningmeester Jan van Kesteren tegenover BN/De Stem. Maar de gemeente Groesbeek wil wel opheldering over een investeringssubsidie van 370.000 euro uit 2010, voor de aanleg van nieuwe kleedkamers. Van dat bedrag is al 300.000 euro overgemaakt, maar er is nog geen steen op de andere geplaatst.

Indringend gesprek
De burgemeester heeft vandaag tijdens het reguliere overleg met Achilles een 'indringend gesprek' gevoerd 'met extra zorg naar aanleiding van de actualiteit', zegt de woordvoerster van de gemeente Groesbeek. Concrete resultaten zijn daaruit nog niet gekomen, maar er zijn wel afspraken gemaakt.

Een week de tijd
Achilles zal binnen een week met een concreet overzicht komen van geplande werkzaamheden om de door de gemeente gesubsidieerde voorzieningen alsnog te realiseren. De voetbalvereniging zal ook een volledig overzicht bieden in wat er tot dusver met de subsidie is gebeurd. "Volgende week zal de gemeente bepalen of dat voldoende is. Anders zullen er consequenties zijn. Met facturen alleen nemen we geen genoegen meer." Achilles heeft in het gesprek volgens haar aangegeven "dat ze het gaan redden."

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
Gemeenten leren traag. Waarom niet: de voetbalclub doet een verzoek waarin offertes en uitwerking (tekeningen etc.) tot subsidie voor kleedruimtes. Na honorering volgt dat de gemeente opdrachtgever (en daarmee (financieel/uitvoerend) controleur) wordt richting aannemer. Deze krijgt per fase uitbetaald en pas na uiteindelijke oplevering en tevredenheid partijen, wordt de laatste afronding overgemaakt. Hoe moeilijk kan het zijn. Dit is ONS geld en wordt in deze wederom slecht beheerd.
H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
Van een zakelijk opererende gemeente mag je anders verwachten. Wie zijn/waren er ook weer verantwoordelijk?
Gerrit / ambtenaar
Het kan er bij niet in dat geld wordt overgemaakt zonder dat er een zichtbare presatie is geleverd. Je betaalt per fase realsiatie uit. Hoe moeilijk kan dat zijn. Is er geen integriteits kwestie aan de orde? Gemeente financiert voetbal onder de noemer van kleedkamer bouw. Wie geeft in vredesnaam opdracht om dit geld over te maken.
Fritz
En wat anders, gemeente Groesbeek? Gaat u bij een onbevredigend resultaat beslag leggen op totaal incourante onroerende zaken? Laat u de club failliet verklaren? Hoe zal uw bevolking daar op reageren? U lijkt slachtoffer te worden van uw eigen goedgelovigheid en uw burgers zijn weer een paar ton gemeenschapsgeld armer.
Jos praat / beleidsmedewerker
Welkom in de wereld van het betaalde voetbal, gemeente Groesbeek. (Jullie hadden kunnen leren van de situatie in Den Haag. Waar de gemeente financieel verstrengeld is geraakt met ADO).
Pipadekloon / Voorlichter
"Samen togen wij ten strijd" Gemeente geld en betaald voetbal? Straks ook een situatie waarin een speler met gemeentesubsidie 3 keer zoveel verdient als de burgemeester?
Advertentie