ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Introductie connected straatlantaarn

Introductie connected straatlantaarn. Naast breedbandnetwerkdiensten kunnen de lantaarnpalen ruimte bieden aan andere apparatuur voor een reeks toepassingen van het Internet of Things (IoT).

09 maart 2017

Philips Lighting en Ericsson introduceren gezamenlijk een nieuwe slimme lantaarnpaal, de Philips lightpole site slim, die bedoeld is voor Europese steden.

De Philips lightpole site combineert led-verlichting van Philips met de small-celltechnologie van Ericsson voor high-speed breedbandverbindingen. De Philips lightpole site lijkt op de vertrouwde vorm van de lantaarns die overal in Europa gebruikt worden en dat maakt hem volgens de partijen ‘tot een onopvallende toevoeging aan het stadsbeeld die tegelijk de dekking van het LTE1/4G-netwerk vergroot’. Het compacte formaat is mogelijk gemaakt door de gezamenlijk ontwikkelde geïntegreerde antennes in de lantaarns en small-cellbuitenradio's van Ericsson.

 

Nu het mobiele dataverkeer met een factor 9 zal zijn gestegen in 2022, worstelen operators van mobiele netwerken met het verwerven van nieuwe locaties voor antennes in de openbare ruimte, om klanten te voorzien van de best mogelijke breedbanddekking en capaciteit. Door ruimte te huren in de slimme lantaarnpalen zijn ze in staat hun netwerken te verdichten, zodat burgers kunnen profiteren van zowel veilig verlichte straten als een betere datacapaciteit op hun smartphones.

Naast breedbandnetwerkdiensten kunnen de lantaarnpalen ruimte bieden aan andere apparatuur voor een reeks toepassingen van het Internet of Things (IoT).

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.