Risicoanalyse integriteit Gedeputeerde Staten en dagelijks bestuur waterschappen
Risicoanalyse integriteit Gedeputeerde Staten en dagelijks bestuur waterschappen
Op 18 maart 2015 vinden de verkiezingen voor Provinciale Staten en de waterschappen plaats. In de benoemingsprocedure van de kandidaat-bestuurders verdient de (bewustwording van) integer handelen nadrukkelijk aandacht.
Bevorderen bestuurlijke integriteit
De noodzaak om nadrukkelijk aandacht te geven aan integriteit vloeit onder meer voort uit een wetsvoorstel dat op dit moment ter behandeling bij de Eerste kamer ligt. In dit wetsvoorstel, waarbij onder andere de Gemeentewet, de Provinciewet en de Waterschapswet worden gewijzigd, is opgenomen dat de commissaris van de Koning en de voorzitter van het dagelijks bestuur van het waterschap de bestuurlijke integriteit van de provincie respectievelijk het waterschap bevordert (artikel 175 lid 2 Provinciewet en artikel 94 lid 2 Waterschapswet). Met dit wetsvoorstel wordt een bestaande praktijk en een door de Minister van BZK van belang geachte taak gecodificeerd.
Risicoanalyse integriteit
Capra biedt u een instrument om daaraan vorm te geven: de risicoanalyse integriteit. Deze risicoanalyse heeft tot doel om de mogelijke integriteitsrisico’s in kaart te brengen die verbonden zijn aan een benoeming van een bestuurder.
De risicoanalyse integriteit bestaat uit de volgende onderdelen:
- Verstrekken gegevens door de kandidaat-bestuurder
- Bewustwordingsgesprek
- Analyse van de informatie
- Rapportage
Lees meer in onze brochure of neem contact op met de contactpersoon in uw regio.
Jan Blanken in ‘s-Gravenhage 070-364 8102 j.blanken@capra.nl
Jos de Roover in ’s-Hertogenbosch 073-613 1345 j.deroover@capra.nl Marion Kolijn-van de Merwe in Zwolle 038-423 5414 m.kolijn@capra.nl Gregoor van Duren in Maastricht 043-760 0600 g.vanduren@capra.nl Capra Risicoanalyse integriteit gedeputeerden Capra Risicoanalyse integriteit waterschappen
Plaats als eerste een reactie
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.