Invoering Boek 10 BW: internationaal privaatrecht (IPR)
Na jarenlange discussies is de codificatie van het Nederlandse internationaal privaatrecht een feit. Het wetsvoorstel Vaststelling en invoering van Boek 10 BW over het Internationaal Privaatrecht heeft op 8 juni 2011 het Staatsblad bereikt en zal in januari 2012 in werking treden. Dit nieuwe deel van het Burgerlijk Wetboek (BW) is niet alleen een verzameling van de tot nu toe geldende wetten op dit gebied van het recht. Het brengt een duidelijke structuur aan in een vakgebied dat moeilijk hanteerbaar is voor de rechtspraktijk.
Door codificatie van de algemene beginselen van het Nederlandse IPR en het bijeenbrengen van de regelgeving hieromtrent tracht de wetgever nu duidelijkheid te verschaffen voor de rechtspraktijk. De wettelijke regelingen van het IPR zijn met Boek 10 BW systematisch en samenhangend bijeengebracht. Het personen- en familierecht is één van de rechtsgebieden die in Boek 10 BW zijn opgenomen. Boek 10 BW is essentieel voor de dagelijkse praktijk van alle burgerzaken ambtenaren die met grensoverschrijdende gevallen in het personen en familierecht (IPR) geconfronteerd worden. Om met dit boek te kunnen werken is het van belang om tijdig op de hoogte te zijn van de betekenis en de toepasbaarheid van de verschillende delen. Het is ook van belang om de herzieningen ten opzichte van het oude recht op een rij te hebben en te bespreken
Daarom organiseert de Bestuursacademie Nederland in het najaar op 6 leslocaties door heel Nederland ééndaagse training over de inhoud en de praktische gevolgen van de invoering van Boek 10 BW (IPR). Het ‘hoe, wat en waarom’ staat centraal. Zo bent u snel op de hoogte van de ontwikkelingen op dit gebied en kunt u uw collega’s ondersteunen in hun praktijk.
Bekijk het volledige programma van de eendaagse training ‘Invoering Boek 10 BW: internationaal privaatrecht (IPR)’.
Plaats als eerste een reactie
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.