Alle whitepapers

Trendrapport Zorgfraude

Zorgfraude is vaak niet een op zich staand probleem en heeft niet alleen financiële, maar vooral ook verstrekkende maatschappelijke gevolgen. De aanpak van zorgfraude staat bij veel gemeenten dan ook steeds hoger op de agenda. De meest voorkomende signalen van fraude hebben betrekking op:
- Doelbewust meer zorg declareren dan is uitgevoerd;
- Zorgplannen of andere documentatie vervalsen ten behoeve van hogere declaraties; denk aan het wijzigen van BSN-nummers zodat die overeenkomen met een bepaalde indicatie, of opschrijven dat er (duurdere) individuele begeleiding is geweest in plaats van groepsbegeleiding.

Een veelvoorkomend signaal van onrechtmatigheid is:
- Het inzetten van ondergekwalificeerd personeel.

Download vrijblijvend het trendrapport en lees meer over de achtergrond, gevolgen, verschillende vormen en signalen van zorgfraude.

 

Zorgfraude op tijd signaleren

Waar begin je als gemeente met de aanpak van zorgfraude? Het opsporen van fraude is in de praktijk een lastige klus. En als je al iets op het spoor
bent, kost het enorm veel tijd en verdiepend onderzoek om tot bewijsvoering te komen. De enige praktische (en ook gangbare) manier is om signaalgedreven te werken. In het whitepaper nemen we jou mee door de eerste stappen. 

 

Annual Insight in het sociaal domein

Met de rechtmatigheidsmodule in de Aanbiedermonitor helpt Annual Insight gemeenten en regio-organisaties in het sociaal domein met de signalering van mogelijke onrechtmatigheden in de jaarrekeningen van aanbieders. Ook ondersteunt Annual Insight met dashboarding op interne data, om de relevante signalen uit het berichten- en facturatieverkeer te destilleren.

Inhoudsopgave

Definitie zorgfraude

Zorgfraude in de praktijk

De effecten van zorgfraude
Waarom is zorgfraude juist nu een thema?

Hoe kun je zorgfraude aanpakken?

Welke trends springen er uit?

Verdeling omzet per fte naar zorgvorm
Verdeling zorgaanbieders naar bedrijfsvorm
Conclusie

Whitepaper aanvragen

Aanhef