Alle whitepapers

Digitale Werkomgeving Gemeenten

Veel gemeenten zoeken nieuwe wegen om werken, samenwerken en het delen van kennis te faciliteren. De fikse taakstelling waarmee ze te maken krijgen speelt een rol, net als de toenemende behoefte aan andere werkvormen, zoals volgens de principes van Het Nieuwe Werken. Wat de aanleiding ook is, de behoefte aan flexibiliteit is een rode draad. Om hieraan concreet invulling te geven is een frisse kijk nodig op de gemeentelijke werkomgeving.

 

Hoewel de werkomgeving en het professionaliseren ervan al jaren aandacht krijgen van gemeenten, is op dat gebied nog een wereld te winnen. Lang was ICT een struikelblok. Ambtenaren konden bijvoorbeeld alleen vergaderen als alle leden fysiek aanwezig waren. Tijd- en plaatsonafhankelijk werken stond nog in de kinderschoenen. Inmiddels is de technologie voorhanden. Maar welke voorzieningen ondersteunen de gemeente in de primaire werkprocessen?

 

Voor een sterke overheid is het voor iedere gemeente van belang medewerkers optimaal in te zetten en goede samenwerking te stimuleren en faciliteren. Toegang tot alle benodigde netwerken en informatie is daarbij doorslaggevend voor het succes. Uiteraard zonder concessies te doen aan de veiligheid. Gemnet ondersteunt gemeenten hierin.

Inhoudsopgave

1. Inleiding

2. Een flexibele werkomgeving: waarom?

2.1 Het belang van een flexibele werkomgeving

2.2 Veiligheid boven alles

2.3 Wat levert het gemeenten op?

3. Digitale Werkomgeving Gemeenten in detail

3.1 Achtergrond

3.2 Wat is DWG?

3.3 Functionaliteiten

3.4 Hoe werkt DWG?

3.5 De voordelen van DWG op een rij

Whitepaper aanvragen

Aanhef