Advertentie
digitaal / Nieuws

Rotterdamse ambtenaren al weken onbereikbaar

Ambtenaren van de gemeente Rotterdam zijn sinds enkele weken praktisch onbereikbaar via de mobiele telefoon. Als zich in de havenstad een ramp voltrekt, kunnen ambtenaren elkaar niet eens bellen, vrezen ambtenaren op het stadhuis.

04 februari 2011
KPN
Ze klagen steen en been over de onbereikbaarheid, maar telecombedrijf KPN heeft het probleem volgens een woordvoerder vooralsnog niet opgelost. De mobiele telefoons van medewerkers zijn soms uren onbereikbaar. Ze ontvangen geen telefoontjes en/of voicemailberichten. Alleen sms’jes komen aan. Ook verschillende media hebben zich beklaagd over de onbereikbaarheid van voorlichters en woordvoerders.

Capaciteitsprobleem
KPN erkent dat er een probleem ligt. ,,Dat vinden wij ook ontzettend vervelend’’, aldus de woordvoerder. ,,We zijn ons ook bewust van de problemen die dat met zich meebrengt.’’ KPN kwalificeert de kwestie als een capaciteitsprobleem. Volgens het telecombedrijf heeft het niets te maken met het feit dat het stadhuis is gemaakt van bunkerbeton.



Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

N. van Koll / ambtenaar
Wat stom dat de ambtenaren in Rotterdam alleen maar bereikbaar zijn op mobiele telefoons.
Welke pief heeft dat bedacht.
zandbergen / Directeur
Mobiele telefoons worden meer en meer gebruikt als vervanger voor een vast toestel en steeds vaker wordt er een ''mobiel tenzij'' strategie toegepast, waarbij een medewerker alleen nog een mobiel toestel krijgt en niet langer ook een vast toestel op het bureau. Voorwaarde is wel dat het mobiele netwerk dan voldoende capaciteit biedt maar ook voldoende netwerkdekking. Hier wordt in de praktijk vaak onvoldoende rekening mee gehouden.....
Zowel capaciteitsproblemen als dekkingsproblemen (hier bunkerbeton) zijn uitstekend (snel) op te lossen, de vraag is of in dit geval KPN er wel vroegtijdig bij betrokken was om ook met een oplossing op voorhand te kunnen komen..... Kortom, zal wel opgelost gaan worden, vraag is altijd weer wie gaat het betalen? De operator of de klant?
Tux2
@Zandbergen. Heel herkenbaar inderdaad. Unified communications, ook zo'n modeverschijnsel. Maar ook Unified niet bereikbaar als het mis gaat.
Organisaties moeten zorgvuldig afwegen welke behoefte ze hebben en dan een balans vinden tussen mobiel, conventioneel vast en VoIP oplossingen.

Helaas krijgt telefonie over het algemeen te weinig aandacht totdat het mis gaat.
Advertentie