Advertentie
sociaal / Nieuws

Onderzoek SP naar klachten en ervaringen bijstand

De SP gaat onderzoek doen naar ervaringen en klachten van bijstandsgerechtigden. Tweede Kamerlid Sadet Karabulut heeft dat donderdag aangekondigd.

04 april 2013

De SP gaat bijstandsgerechtigden vragen naar ervaringen met bijzondere bijstand of langdurigheidstoeslag en werken voor uitkering. Kamerlid Sadet karabulut wil een enquête houden en de resultaten voorleggen aan het kabinet.

Werken met behoud van uitkering

In de enquête komen vragen over de bijzondere bijstand, de langdurigheidstoeslag, het werken met behoud van uitkering, de sollicitatieplicht en de begeleiding van de sociale dienst. Volgens Karabulut krijgt de SP dagelijks mails van mensen die problemen hebben met de sociale dienst. 'Zij krijgen onvoldoende hulp bij de zoektocht naar werk of lopen vast in een bureaucratisch web van regels. Maatwerk en begeleiding worden niet altijd toegepast. Wij willen van de bijstandsgerechtigden zelf horen wat er beter zou kunnen en moeten voor eerlijk werk en inkomen.'


Oplossingen

Steeds meer mensen zijn aangewezen op de bijstand. Maar het vangnet gaat steeds weer op de schop, aldus de SP. Volgens Karabulut is het daarom tijd om van bijstandsgerechtigden te horen wat ze ervan vinden. Hoe goed is de dienstverlening, tegen welke problemen lopen ze aan, en welke oplossingen zien ze voor zich? Uit de resultaten zal de SP ook conclusies kunnen trekken hoe het anders en beter moet. 


Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

aso-sociaal dienst
het geen sociaal dienst maar aso-sociaal dienst toen ik werkte hand ik ook mijn vooroordelen over bijstandsgerechten maar nu dat ik sinds 5 maanden uitkering heb denk daar heel anders over je word gezien als een last en word respectloos behandelt en gepest door maatregelen en korten waar het kan ze doen gewoon alles om je min mogelijk of geen uitkering te betalen vooral in Rotterdam
allal / geen
Hallo jullie heb allemaal gelijk 5euro brutto kan toch niet blijft netto 2euro die grote bazen paken tonen euros per jaar maak hun fouten word hun onslagen krijg hun kado 20ton euro mee
Zart
Gemeente Veendam, afdeling Sociale Zaken, maakt misbruik van de (diensten) van de bijstandsgerechtigden. Je moet gaan werken voor je uitkering, maar er is helemaal geen toekomstperspectief. Ze laten je vervolgens voor langere duur tewerk gesteld als vrijwilliger. Je moet alle werkzaamheden uitvoeren, anders dreigen ze met het korten van de uitkering. Wederom is er geen toekomstperspectief. Je doet dezelfde werkzaamheden van een vaste medewerker. Er zijn geen uitstroom mogelijkheden naar een volwaardig baan met een volwaardig loon. Ook geen minimumloon. Of de gemeente Veendam verplicht bijstandsgerechtigden om als vrijwilliger werkzaam te zijn bij een opdrachtgever, waarbij de gemeente Veendam, Sociale Zaken, als tegenprestatie een inleenvergoeding ontvangt. Als je opkomt voor je rechten wordt je direct gedreigt met het korten en/of stopzetten van de bijstandsuitkering. Zo gaan ze om met de bijstandsgerechtigden in de gemeente Veendam. Je mag alleen als een slaaf gaan werken. Ik ken een bijstandsgerechtigde die een voorstel heeft gedaan aan de bijstandconsulent. De inhoud van de voorstel: Ze klagen structureel over de hoge werkdruk bij de Sociale Zaken en bij het CWI in Veendam met als gevolg een toenemend ziekteverzuim. Om dit te voorkomen kan je administratieve krachten op vrijwillige basis laten werken. Is een win-win situatie.
De medewerker van Sociale Zaken is niet eens ingegaan op het voorstel. Overigens wordt wel werk aangeboden, die op basis van vrijwilligheid moet gaan plaatsvinden, maar als je weigert, wordt direct je uitkering stopgezet. Vrijwillig ???
werkeloos voor de zoveelste keer / helaas werkeloos
De souteneurs in den haag zijn meer bezig met hun hachje in plaats van de bevolking te helpen, idem soos en uwv, je wordt als crimineel behandeld en doen alsof je een idioot bent die niet weet hoe de wereld in elkaar steekt.

Desondanks alles wordt je nog verder de grond in gestompt door je een baan aan te bieden voor 5 bruto p/u, ja mensen er wordt gewoon vermeld dat je aanvulling krijgt vanuit je WW.

Maar zoals ik al had aan gegeven dat het een baan is voor 38 u p/w en meer , dan wordt dat gezien als een volledige werkweek en ben je overgelaten om rond te komen voor 5 bruto p/u.

De konten kussers en ja knikkers in dit land gaan dit land compleet kapot maken, met hun zwijgen omdat ze zelf bang zijn hun baan te verliezen.

Helaas moet ik zelf constateren dat soos in dit geval zelfs niet open staat voor discussie en gewoon doet wat de persoon in kwestie in zijn/haar hoofd heeft zitten of is op gedragen door een manager die niet eens weet war die mee bezig is.

Tevens alle directeuren en zakken vullers opgepast, met het nieuwe rutte akkoord, gaan wij allemaal terug naar voor 1940 en staan de mensen straks voor 1 euro hun hand op te houden, met als gevolg dat de mensen in opstand komen wanneer het eigenlijk al te laat is.

Ik hoop dat jullie straks weten hoe je moet overleven aan gezien jullie straks de wind van voren krijgen, ja de wind van voren door een woedende menigte, berg je maar.

Hou op met dure managers in te huren en 3 directeuren binnen een bedrijf te behouden per saldo kun je 2 directeuren dumpen(doen toch niets) en kun je een hele kluit van managers ook dumpen want die doen ook niets behalve hun zakken te vullen en het bedrijf kapot aan het maken.

als je alles bij elkaar op rekent kun je van die overbodige mensen hun salarissen meer dan genoeg mensen aan het werk zetten, die wel productief zijn voor het bedrijf.

De bedrijven zelf zijn ook uitermate stom bezig om van een mbo baan hbo+/universiteit te vragen, ja vaak genoeg tegen gekomen, en wordt met de dag erger.

En maar klagen richting regering dat ze de gekwalificeerde mensen niet kunnen vinden, geen wonder met zulke hoge achterlijke eisen, kom op zeg denk eens na.

Jullie als bedrijf zijn nu aan het dweilen met de kraan open en je gaat nu tijd en geld verspillen, zodat je je om de 3 maanden/binnen 3maanden weer overnieuw kunt beginnen, niet wetend dat de lende zich maar verder opstapelt binnen het bedrijf.

Ja het resultaat zien wij wel aankomen, failliet, bankrupt, kapot, gaan jullie allemaal de een na de ander let maar op, jullie hebben dat zelf allemaal gedaan en eigen schuld dikke bult.

En dan de banken die moeten zich nog meer schamen, bijna failliet en de hand op houden bij de staat, ons belasting geld innen terwijl je de problemen zelf hebt veroorzaakt door al die managers in te huren, die kakkerlakken die geen toegevoegde waarde hebben voor het bedrijf.

De oude adel is verdreven en is uit hun macht gezet, maar nu anno 2013 hebben wij een nieuwe gezetelde macht die de touwtjes in handen hebben (de rijke zakken vullers).

Ja die zitten zelf in den haag hun politiek te bedrijven en brengen dit and letterlijk naar de klote, met hun vriendjes die geen cent bijdragen aan dit land (ziemaar naar de koninklijke bedrijven zoals Shell, ballast nijdam, KLM, etc etc) die dragen geen cent belasting af.

Welkom in de slavernij, en blijf vooral ja knikken en konten kussen, en hou vooral je mond dicht, want stel je voor je kon wel eens ontslagen worden om die reden terwijl het je recht is om uit te spreken voor jou en je mede mens.

Ga zo door absoluut ga zo door, komt allemaal goed, en dan ben ik de gene die dan zegt (ZIE JE NOU WEL HEB JE NU JE ZIN).

Tijd om de kippen te plukken de pot teer klaar te zetten en de boom in mijn tuin om te hakken en al die mensen in pek en veren de stads grenzen/land grenzen of bij de gevangenis af te leveren, en voor minimaal 10 jaar de bak in.

Moet ik proberen dan ben ik wel bestraft maar zij komen er mee weg omdat ze vriendjes in den haag hebben.

Hoe geld wil je plukken van de Nederlandse belasting betaler, hoe ver moet dit doorgaan voordat we eens met zijn allen op de bres springen, nu kan het nog maar wacht niet te lang voordat je het weet ben je veel te laat om actie te ondernemen.

Nu is de tijd om onze stemmen te laten horen tijd actie te ondernemen NU niet laten uitstellen, jou en de Nederlandse burgers hun levens behoud is in levens gevaar, dit land staat op het punt failliet te geraken.

ACTIE NU



Zie hier de lijst met wan betalers die geen cent betalen aan belasting, zitten goeie tussen maar 80 % draagt niets bij, en profiteert tot op heden, van onze centen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_organisat …

Advertentie