Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Zelf bouwen Waalsprong van de baan

Eerder zei verantwoordelijk wethouder Jan van der Meer dat “alles bespreekbaar is” voor Nijmegen – inclusief zelf laten bouwen – om de woningbouw in de Nijmeegse uitleglocatie gaande te houden. Maar het college komt nu terug op die optie.

26 februari 2014

De gemeente Nijmegen ziet toch af van het zelf bouwen van woningen in de Waalsprong. De financiële risico’s daarvan zijn te groot.

Geen kerntaak van gemeente

Eerder zei verantwoordelijk wethouder Jan van der Meer dat “alles bespreekbaar is” voor Nijmegen – inclusief zelf laten bouwen – om de woningbouw in de Nijmeegse uitleglocatie gaande te houden. De politieke partijen SP, PvdA en GroenLinks zagen dat wel zitten. Maar het college komt nu terug op die optie. Er is genoeg belangstelling vanuit de markt om woningen te bouwen, bovendien is dat geen kerntaak van de gemeente, concludeert Nijmegen.

Bouwers en woningcorporaties actief

Volgens prognoses is er de komende jaren behoefte aan jaarlijks 400 tot 500 nieuwe woningen, zegt gemeentewoordvoerder Hugo Maassen. ‘We verwachten dat marktpartijen die kavels nog zullen afnemen. We zijn in gesprek met verschillende bouwers en ook de woningcorporaties zijn erg actief.’

Samenwerking met private partijen beëindigd

Een jaar geleden beëindigde Nijmegen het samenwerkingsverband van publieke en private partijen in de Waalsprong. De gemeente is sindsdien enig deelnemer aan de Grondexploitatiemaatschappij (GEM) en kan zelfstandig beslissen over de verdere ontwikkeling van de Waalsprong. Volgens Maassen zijn de projectontwikkelaars uit de GEM nog wel in beeld als marktpartij voor onderdelen van de Waalsprong.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
Gelukkig zijn er ook verstandige gemeenten.
Advertentie