Blowverbod op Amsterdamse schoolpleinen
Gemeente Amsterdam gaat een blowverbod instellen voor op schoolpleinen en onderzoekt ook de juridische mogelijkheden om dit voor speeltuinen te doen.
Amsterdam gaat blowen op schoolpleinen verbieden. Door de maatregel kunnen scholen in de hoofdstad vanaf 1 januari komend jaar de hulp van politie inschakelen als ze dat nodig achten in de strijd tegen blowen op school. De gemeente bevestigde woensdag berichtgeving hierover in De Telegraaf.
Verbod blowen in speeltuinen
De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan onderzoekt verder of er een blowverbod kan worden ingesteld op en rondom speeltuinen. In eerste instantie is het de school die optreedt tegen het drugsgebruik, zo zegt Van der Laan. Mochten jongeren hardleers zijn, dan kan de politie optreden. Jongeren kunnen zo bijvoorbeeld een boete krijgen, een traject via bureau Halt of verplicht worden om af te kicken.
Juridisch mogelijk
Volgens de gemeente is het blowverbod op schoolpleinen juridisch mogelijk. Of het in de speeltuinen wettelijk kan, wordt nog onderzocht.
Daarnaast stuit het tegen de borst dat de oplossing wordt gezien in de politie erbij halen en bureau Halt en da natuurlijk ook de jeugdzorg die weer een graante mee pikt. Zo wordt het steeds meer een politiestaat en is er steeds meer repressie. En in Amsterdam is dat al zo erg.
Het ontbreekt aan liefde voor de kinderen. Elke docent kent het fenomeen van kinderen die stoned zijn. Daar hoef je heus niet de politie bij te halen, zo ga je toch niet met kinderen om? Je zegt er vriendelijk wat van ,volgende praat je met de jongeren. Gewoon, zoals je dat met kinderen doet.
Gaan we nu tegenwoordig op elk probleem een instantie zetten? En regels en handhaven en straffen? Waar is Amsterdam mee bezig? Er zijn enorme bestuurdersproblemen in de jeugdzorg en bij de ROC's, Daardoor hebben kinderen vaak uren geen les en komen voor niets naar school. Als zij dan ook nog problemen thuis hebben, hebben ze te maken met het bestuurdersprobleem bij jeugdzorg. Voogden die niets doen, de kinderen niet kennen, de problematiek niet kennen, niet van de kinderen houden en geen verantwoordeljkheid nemen. Maar wel de regie eisen en maatregelen opleggen die niets uithalen. Ik heb nog nooit een leerling meegemaakt die opknapte van jeugdzorg, integendeel.
Kortom, die kinderen zijn de dupe van ernstige bestuurlijke problemen. Instanties die alleen maar met zichzelf bezig zijn en geld verspillen in plaats van het uit te geven aan goede jeugdzorg en goed onderwijs. En als de kinderne als gevolg daarvan ontsporen, rondhangen en gaan blowen, dan krijgen deze kinderen met de politie te maken?
Dat is echt de omgekeerde wereld! Burgemeester van der Laan en zijn wethouders zouden zich eens moeten bezinnen. Zeker er gaan dingen goed, de jeugdreclassering doet het vrij goed. Dat merken wij ook op de scholen. Maar jeugdzorg en ons onderwijs zelf , de ROC's, zijn een ramp.
Pak dat toch eens aan, gemeente. En laat niet de kinderen hier weer de dupe van zijn. Politie op het schoolplein om blowen te verbieden is pure onzin. En dan gaat de politie bureau Halt en jeugdzorg erbij halen, zodat die weer geld aan deze kinderen kunnen verdienen? Zonder dat deze kinderen daarbij gebaat zijn?
Amsterdam, docenten hebben spreekverboden van de ROC's. In elk geval bij het ROCVA maar vermoedelijk ook bij Amaranties. Zo reageren bestuurders op problemen, hun personeel mag er niet over praten (mijn naam is ook een pseudoniem daarom).
Maar docenten in Amsterdam zijn het hartstikke zat om te maken te hebben met falende bestuurders van scholen en jeugdzorg. Kinderen hebben goed onderwijs nodig en goede zorg. Als ze dat niet krijgen moet Amsterdam zich daarover achter de oren krabben in plaats van politieagenten erop af sturen.
Op scholen bestaat het idee dat de maatschappij steeds harder wordt voor kinderen en het idee bestaat dat de gemeente Amsterdam niet erg goed oplet. Men is veel te veel bezig met naar bestuurders luisteren en instanties van klantjes te voorzien.
En hoe past dat idee bij de zogenaamde burgerparticipatie? Politieagenten op het schoolplein? Het moet toch niet gekker worden? Laat kinderen en hun ondeugden maar aan ons docenten over, we zijn de bemoeienis en de slechte omgang met kinderen van onze bestuurderes en die van jeugdzorg meer dan zat!